Pécsen kezdjük a párharcot az 5. helyért

Jön a szezon utolsó párharca a rájátszásban: hétfőn 18 órától idegenben kezdjük meg az NKA Pécs elleni, az egyik fél második győzelméig tartó párharcot, amelyben az 5. hely a tét.

A pécsiek a negyeddöntőben 3-0-ra elveszítették a Szolnok elleni párharcot, a keresztjátékban viszont simán, oda-vissza legyőzték a Sopront. Az alapszakaszban mind a kétszer a hazai csapat örülhetett: Pécsen 91-79-re nyert a házigazda, a Ludovika Arénában viszont 95-63-ra a mieink.

Mi az azóta a ZTE-t is söpréssel kiejtő és a döntőbe bejutó Falco elleni búcsú után a DEAC-ot idegenben és otthon is legyőztük, így már biztosan a legjobb hat között zárjuk a bajnokságot. Bízunk benne, hogy ezúttal is mindenki bevethető lesz, és a pécsiek ellen is sikeresek leszünk, és megszerezzük az ötödik helyet.

A mérkőzés előtt Simon Kristóf és Zlatko Jovanovic osztotta meg velünk a várakozásait:

Zlatko Jovanovic nyilatkozata: – Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy a szezon végén az ötödik helyért harcolhatunk. Remek munkát végeztünk idáig, de jön a következő ellenfél. A Pécs minden tisztelet megérdemel, nagyon jó csapat. Fiatal játékosok és jó légiósok alkotják a keretet, jó ritmusban, fizikailag nagyon odatéve magukat játszanak és sosem adják fel. Hasonlóak hozzánk, szóval remek párharcra van kilátás. Készen kell állnunk a nagy futásra és a gyors ritmusú játékukra, le kell védekeznünk a korai tranzíciókat. Semmi több, remélem, mindenki egészséges lesz, és izgalmas mérkőzést tudunk játszani Pécsen. Sok sikert mind a két csapatnak!

TIPPMIX FÉRFI NB I/A
RÁJÁTSZÁS, 5. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Május 6., Pécs (Nemzeti Kosárlabda Akadémia)
18.00:
NKA Universitas Pécs–Budapesti Honvéd SE