Itthon is legyőztük a DEAC-ot, az 5. helyért játszhatunk!

Az idegenbeli siker után hazai pályán is nyertünk, így lezártuk a DEAC elleni párharcot, és készülhetünk az NKA Pécs elleni összecsapásra, amelyen az 5. hely lesz a tét.

Nem kezdtük jól a meccset, az első négy percben akcióból nem is tudtunk pontot szerezni. Bazsó hármasa törte meg a csendet, de a DEAC a rossz kezdésünket kihasználva fokozatosan ellépett, a 8. perc végén már tízzel vezetett (12-22). Amerikai légiósaink remeklésével a negyed végére sikerült közelebb lépni, Brown passza után Henry zsákolásával zárult az első tíz perc. 19-23

Wesson 2+1-es akciója után Henry és Brown is duplát dobott a második negyed elején, így gyorsan át is vettük a vezetést (26-23). Ezt a három-öt pont körüli vezetést nagyjából tartottuk is a negyedben, az utolsó két percre 34-29-es vezetéssel fordultunk rá. A nagyszünetre azonban nem sikerült megtartani az előnyt, két eladott labda után fordított a DEAC. 34-35

A pihenő után nem indult jól a harmadik negyed sem, majdnem három percet kellett várni az első kosarunkra, Henry hármasával egyenlítettünk (37-37). A vezetést azonban nem sikerült visszaszerezni, többnyire a vendégeknél volt az előny. A 30. percre egypontos debreceni vezetéssel (51-52) fordultunk rá, Brown hármasának és Peringer kettesének köszönhetően viszont a negyed végén nálunk volt az előny. 56-53

Az utolsó negyedet Wesson hármasa rúgta be, alig több mint egy perccel később pedig már 10 pont volt az előnyünk (63-53). A vendégek támadásban teljesen leblokkoltak (végül mindössze öt pontot szereztek a negyedik negyedben), míg mi egyre jobban beindultunk, így folyamatosan tovább nőtt a különbség, amely végül egészen 20 pontra ment fel (78-58). Az újabb győzelemmel lezártuk a párharcot, és ott vagyunk a legjobb hat csapat között.

A cél innentől az 5. hely megszerzése, ellenfelünk a Sopront legyőző NKA Pécs lesz.

BUDAPEST HONVÉD SE – DEAC (Play Off Elődöntő)

Uploaded by HUNBASKET TV XII on 2024-05-02.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató, benne Andre Wesson és Zlatko Jovanovic értékelésével:

Andre Wesson: – Összességében jó meccsünk volt. Lassan kezdtünk, védekezésben nem voltunk elég agresszívak, aztán a harmadik negyed végétől sikerült nagy nyomás alá helyezni őket, ami végül a győzelmet is meghozta.

Zlatko Jovanovic: – Először is szeretnék gratulálni a DEAC-nak és további sok sikert kívánok neki! Ismét remek teljesítményt tettünk le az asztalra, ott vagyunk a bajnokság legjobb hat csapata között. Az Akadémiának, a Budapesti Honvédnak már ez is óriási dolog, de mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük az ötödik helyet. Gratulálok a fiúknak! A kezdés ugyan nehézkes volt, de hogy Jokicot idézzem, a lóversenyben sem az számít, hogyan kezdesz, hanem hogy hol végzel. Mi pedig 2–0-ra megnyertük ezt a párharcot, ezért nagyon büszke vagyok a srácokra és a teljes stábra!

TIPPMIX FÉRFI NB I/A
RÁJÁTSZÁS, 5–8. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
Május 1., Ludovika Aréna
Budapesti Honvéd SE–DEAC 78–58
(19–23, 15–12, 22–18, 22–5)
Honvéd: Djokovic 7/3, Hajdu P., Bazsó 5/3, Wesson 18/9, Filipovic 2. Csere: Reizinger, Brown 20/6, Henry 22/6, Simon 2, Peringer 2, Kopácsi, Vámos.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Honvéd javára

RÉSZLETES STATISZTIKA ÉS A NYILATKOZATOK ÍRÁSOS FORMÁBAN ITT.

Budapesti Honvéd Kosárlabda Szakosztály

Budapesti Honvéd Kosárlabda Szakosztály added 131 new photos to the album: NB I/A, rájátszás: Budapesti Honvéd SE-DEAC 78-58.