Kezdésként magabiztos győzelem Debrecenben!

Esélyt sem adtunk a DEAC-nak: az 5–8. helyért zajló párharc első mérkőzésén 24 ponttal nyertünk idegenben, így már nálunk van a pályaelőny.

Edwin két sikeres büntetőjével kezdődött a mérkőzés, de Wesson két duplájával gyorsan fordítottunk – és mint az később kiderült, innentől kezdve már nem is engedtük ki a kezünkből a vezetést. Az első negyed elején Wesson három triplát is elsüllyesztett, így az ötödik percben már 10 pont volt az előnyünk (5-15). A DEAC a nyolcadik perc végén szerzett először akcióból kosarat, míg nálunk Simon és Brown folytatta a pontgyártást egy-egy hármassal. Henry és Peringer sem akart lemaradni, így a negyed végén már 15 pont volt az előnyünk. 12-27

A DEAC a folytatásban is sokat hibázott, így a 17-0-s rohanás végén már 23-mal vezettünk. A folytatásban sem változott a játék képe, mi elöl és hátul is jobban teljesítettünk, így folyamatosan nőtt a különbség a csapatok között. A negyed Brown kettesével, és így 24 pontos előnnyel zárult. 27-51

A második félidőben is leginkább a légiósaink, valamint Filipovic vitte a hátán a csapatot, és a debreceniek ugyan egy kicsit jobban teljesítettek, a harmadik negyedet is megnyertük két ponttal. 45-71

Az utolsó negyedre így a lényegi kérdések eldőltek, nálunk a fiatalok is sok lehetőséget kaptak, többek között Vámos is eredményes volt. A hazaiak végül mindössze két pontot tudtak faragni a hátrányukból, így 24 pontos sikert arattunk Debrecenben (62-86) – azaz a szezonbeli harmadik meccsünkön is legyőztük a DEAC-ot.

Folytatás három nap múlva, szerdán 18 órától a Ludovika Arénában fogadjuk a debrecenieket, és egy újabb győzelemmel akár le is zárhatjuk a párharcot.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató, benne Zlatko Jovanovic és Hajdu Péter értékelésével (a nyilatkozatok írásos formában itt):

DEAC – HONVÉD NBI./A Mérkőzés utáni sajtótájékoztató

A második félidőben a Honvéd tartani tudta az előnyét, aminek köszönhetően 24 pontos budapesti győzelemmel zárult a találkozó.

TIPPMIX FÉRFI NB I/A
RÁJÁTSZÁS, 5–8. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Április 28., Debrecen (Oláh Gábor utcai Sportcsarnok)
DEAC–Budapesti Honvéd SE 62–86
(12–27, 15–24, 18–20, 17–15)
Honvéd: Djokovic 12/6, Bazsó 1, Hajdu 2, Wesson 20/9, Filipovic 10. Csere: Brown 17/9, Henry 12/6, Simon 3/3, Peringer 4, Reizinger 3, Kopácsi, Vámos Á. 2.

RÉSZLETES STATISZTIKA ÉS A NYILATKOZATOK ÍRÁSOS FORMÁBAN ITT.