Előre az 5. helyért: Debrecenben folytatjuk a rájátszást

A Falco elleni búcsú után az 5–8. helyért folytatjuk a rájátszásban: vasárnap 18 órától idegenben kezdjük meg a DEAC elleni, az egyik fél második győzelméig tartó párharcot.

A DEAC nagy csatában maradt alul a ZTE elleni negyeddöntőben: a debreceniek hiába nyertek hazai pályán kétszer is – mind a kétszer hosszabbítás után –, a mindent eldöntő ötödik találkozón 75–74-re kikaptak Zalaegerszegen. Így Andjelko Mandic csapata ismét lemaradt az elődöntőről, ennek ellenére aligha kell bizonygatni egy olyan együttes erejét, amelynek a keretében olyan játékosok találhatók, mint például Mócsán, Drenovac, Edwin vagy Williamson.

Mi a Falco elleni 3–0-ra elveszített párharc után az ötödik helyért küzdhetünk tovább a rájátszásban. Az alapszakaszban otthon és idegenben is sikerült legyőzni a DEAC-ot, bízunk benne, hogy mindenki bevethető lesz, és ezúttal is sikerül majd legyűrni a debrecenieket.

A mérkőzés előtt Isiah Brown és Zlatko Jovanovic osztotta meg velünk a várakozásait:

Isiah Brown nyilatkozata: – Kiegyenlített mérkőzés vár ránk, mind a két csapat számára fontos a folytatás. Megpróbáljuk használni azokat az elemeket, amelyek már működtek a korábbi találkozásunkkor, igaz, biztosan nekik is meglesz a saját tervük. Mi mindenesetre szeretnénk ezt kihasználni, és újabb győzelmet szerezni.

Zlatko Jovanovic nyilatkozata: – Közeledünk a szezon végéhez, de még vannak célok előttünk. Most a DEAC-cal találkozunk, amely egy nagyon jó csapat, óriásit harcolt a ZTE ellen, és mindössze egy kosár választotta el az elődöntőtől. Nekünk volt egy hetünk pihenni és felkészülni, de a helyzetünk így sem könnyű, néhány játékos már elég fáradt, de így is fókuszáltnak kell lennünk, készen kell hogy álljunk a mérkőzésre. Vasárnap fizikailag keményen oda kell hogy tegyük magunkat, koncentrálnunk kell, és ha ez meglesz, akkor lehet esélyünk idegenben nyerni. De ez csak az első 40 perc lesz, két győzelem kell a párharc lezárásához. Mi mindenesetre a maximumot szeretnénk nyújtani, és megnyerni a mérkőzést.

Élőképes közvetítés a meccsről a mindigTV Go oldalán lesz elérhető.

TIPPMIX FÉRFI NB I/A
RÁJÁTSZÁS, 5–8. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Április 28., Debrecen (Oláh Gábor utcai Sportcsarnok)
18.00:
 DEAC–Budapesti Honvéd SE