Rajtol a rájátszás: Szombathelyen kezdjük a negyeddöntőt

Huszonhat év után újra pályára lép a csapatunk az élvonalbeli bajnokság rájátszásában: szombaton 18 órától a címvédő Falco KC Szombathely vendégeként kezdjük a negyeddöntőt.

Online elővételes jegyvásárlás ITT!

A Falcót talán senkinek sem kell különösebben bemutatni, több magyar válogatott játékos, valamint kiváló légiósok alkotják a csapat gerincét. Az utóbbi időben azonban kissé visszaesett a szombathelyiek teljesítménye: az alapszakaszban az utolsó három idegenbeli mérkőzésüket elveszítették (Debrecenben, Zalaegerszegen és Székesfehérváron is kikaptak), majd a kupaelődöntőben nagy meglepetésre alulmaradtak a Szegeddel szemben, így végül be kellett érniük a bronzmeccsel, amit megnyertek az NKA Pécs ellen.

Az alapszakaszban a 2. és a 15. fordulóban találkoztunk a Falcóval, és mind a két alkalommal szépen helytálltunk: a Ludovika Arénában rendezett meccset 81–72-re nyerték meg a vendégek, míg Szombathelyen óriási hajrával izgalmassá tettük a végjátékot, az utolsó percekben azonban végül behúzták a győzelmet a hazaiak (89–79).

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó negyeddöntő esélyese tehát nem véletlenül a címvédő Falco, az azonban biztos, hogy ezúttal is mindent megteszünk majd, hogy borítsuk a papírformát. Az alapszakasz utolsó tíz meccséből nyolcat megnyertünk, így sikerült az utolsó helyről indulva odaérni a legjobb nyolc közé, a jó forma tehát adott. Bízunk benne, hogy ez a kis szünet sem törte meg a lendületet, továbbá Zlatko Jovanovic szerződéshosszabbítása is plusz motivációt ad majd mindenkinek.

A negyeddöntő első meccse szombaton 18 órakor kezdődik, reméljük, sok szurkolónk el tud kísérni minket Szombathelyre. A meccsre online ITT lehet megvásárolni a belépőket.

A mérkőzés előtt Jalen Henry és Zlatko Jovanovic osztotta meg velünk a várakozásait:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Jalen Henry nyilatkozata: – Nagyon nehéz párharc vár ránk, hiszen a címvédővel találkozunk. Én személy szerint már több mint tízszer találkoztam a Falcóval, mivel még a körmendi időszakomban döntőt is játszottam ellene. Nehéz feladat előtt állunk, de ha csapatként, az első perctől kezdve agresszívan, a rájátszásban rendezett párharcokban döntő szerepet játszó védekezésre nagyon odafigyelve teljesítünk, akkor akár a győzelmet is megszerezhetjük szombaton.

Zlatko Jovanovic nyilatkozata: – Először is szeretném elmondani, hogy nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között! Megérdemeljük, hogy itt legyünk a rájátszásban. De ha már itt vagyunk, akkor a legjobb arcunkat meg is kell mutatnunk. A legnehezebb feladat ránk vár, hiszen a többszörös címvédő Falcóval találkozunk. A felkészülésünk jól sikerült, bízom benne, hogy mindenki egészséges és bevethető lesz szombaton. A Falco keretében remek magyar játékosok és légiósok is találhatók, nagyon jó szakmai stáb irányít és nemzetközi tapasztalatuk is van. Sok mindenről beszélhetnénk még, de a lényeg, hogy egy nagyon erős csapatról van szó. De hiszek a játékosaimban, szeretnénk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani a pályán, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Ezúton is szeretnék mindenkit meghívni Szombathelyre és majd a budapesti mérkőzésre is, hogy jöjjön és szurkoljon nekünk!

Élőképes közvetítés a meccsről a mindigTV Go oldalán lesz elérhető.

TIPPMIX FÉRFI NB I/A
RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Április 13., Szombathely (Aréna Savaria)
18.00:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Budapesti Honvéd SE