Legyőztük a ZTE-t, 26 év után bejutottunk a rájátszásba!

A Tippmix férfi NB I/A alapszakaszának utolsó fordulójában egy ponttal nyertünk a ZTE ellen, így a 8. helyen jutottunk be a rájátszásba, és készülhetünk a címvédő Falco elleni negyeddöntőre.

Hármasokkal kezdődött a mérkőzés a Ludovika Arénában, a 2. percben Paige, majd részünkről Djokovic volt eredményes. Szerb légiósunk próbálkozásai azonban ezt követően többnyire nem sikerült, így a jobban triplázó vendégek kicsit elléptek. Nálunk Henry, Wesson és Filipovic is kettest dobott, majd a csereként pályára lépő Brown pillanatai következtek, de hiába zárta hármassal a negyedet, nyolc pont volt a zalaegerszegiek előnye. 18-26

Brown és Filipovic ketteseivel zárkóztunk, de távolról továbbra is nagyon pontatlanok voltunk, így egyenlíteni nem tudtunk. Szerencsére a vendégek ezt nem igazán tudták igazán kihasználni, mi a büntetővonalról már magabiztosak voltunk, majd Brown triplájával két pontra zárkóztunk az első félidő utolsó percében. Fordítani viszont nem sikerült, a nagyszünetig végül három pontot faragtunk az első tíz percben összeszedett hátrányunkból. 36-41

Brown kosara nyitotta a második félidőt, majd Henry 2+1-es akciójával végre egyenlítettünk. Fordítani viszont megint nem sikerült, a Hicks, Paige, Ostojic hármas vezetésével tartotta az előnyét a ZTE. Nálunk Brown és Henry folytatta a pontgyártást, Bazsó is jelentkezett egy 2+1-gyel, a negyed végén pedig Wesson tett hat pontot a közösbe, így tíz perc alatt újabb három pontot faragtunk a hátrányunkból. 59-61

Ona Embo hármasával kezdődött az utolsó tíz perc, de Filipovic, majd Brown is gyorsan egy-egy kettessel válaszolt. Wesson újabb triplájával egyenlítettünk a 33. percben, egy perccel később Brown hármasával pedig végre a vezetést is átvettük (69-68). Erre Brown egy kettest is rátett, majd egy kicsit befagyott az eredmény, mind a két oldalon sok volt a pontatlanság. 71-68-ról a vendégek tudtak előbb elmozdulni, Paige és Ona Embo egy-egy kosarával visszavette a vezetést a ZTE (71-72). Az utolsó két percben Brown 2+1-ének köszönhetően megint nálunk volt az előny, de Paige hármasa után vendégvezetéssel (74-75) fordultunk az utolsó percre. Az időkérés után Brown nehéz helyzetből dobott remek kosarat, majd az utolsó egerszegi támadást kivédekeztük, így 76-75-re nyertünk, és 26 év után ismét bejutottunk az A-csoportos bajnokság rájátszásába.

A legjobb nyolc között a címvédő és ezúttal is alapszakaszelső Falcóval találkozunk, a három győzelemig tartó párharc várhatóan április 13-án kezdődik Szombathelyen.

BUDAPEST HONVÉD SE – ZALAKERÁMIA ZTE KK (26.forduló)

Uploaded by HUNBASKET TV XII on 2024-03-31.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató, benne Simon Kristóf és Zlatko Jovanovic értékelésével (a nyilatkozatok írásos formában itt):

Simon Kristóf: – Először is gratulálok a csapatnak, a stábnak, az egész klubnak és persze a szurkolóinknak, akiknek nagyon köszönjük az elmúlt éveket! Amióta én itt vagyok, kisebb-nagyobb megingásokkal, de egyértelműen látszik a lépcsőzetes építkezés. Ez a klub egyértelműen az A-csoportba való. Kicsit zökkenőmentesebb is lehetett volna a vége, de most felénk billent el egy ponttal a meccs. A Sopron ellen kimaradt, Debrecenben az utolsó másodpercben beesett… Nem kívánok senkinek ilyen utolsó három fordulót… Most pihenünk egyet, és próbálunk a folytatásban is minél jobb eredményt elérni és méltóképpen képviselni a klubot!

Zlatko Jovanovic: – Fodor Mártonnal már nyáron erről beszélgettünk, és a munkába állásom kezdetétől hittünk benne, hogy harcolni akarunk a rájátszásba jutásért. December elején, amikor 11 forduló után még csak két győzelmünk volt, Simon még nem tért vissza a sérüléséből, a negyedik légiósunk, Wesson még nem csatlakozott, még akkor is hittünk ebben. Ez a csapat, ezek a játékosok, akiket a munkámmal igyekszem formálni, azt érdemlik, amit kapnak – és úgy gondolom, ezt most megérdemeltük. Minden meccsem azt kapod, amit megérdemelsz, ez igaz a Sopron elleni egypontos vereségre, a DEAC elleni utolsó másodperces győzelmünkre és a mostani mérkőzésre is. A játékosok és az edzői stáb is rengeteget dolgozott az elmúlt hónapokban. Több mint büszke vagyok, hogy ebben a rendkívül kiegyenlített és izgalmas szezonban sikerült bejutnunk a legjobb nyolc közé. Óriási siker, és sikerült bizonyítani, hogy kemény munkával elérheted az álmaidat vagy még annál is többet! Szeretnék még egyszer gratulálni a játékosaimnak, mert megérdemlik! Most pihennünk kell és egy kicsit ünnepelni, aztán kezdjük a felkészülést a rájátszásra.

TIPPMIX FÉRFI NB I/A
ALAPSZAKASZ, 26. FORDULÓ
Március 30., Ludovika Aréna
Budapesti Honvéd SE–Zalakerámia ZTE KK 76–75
(18–26, 18–15, 23–20, 17–14)
Honvéd: Kopácsi, Djokovic 5/3, Wesson 15/6, Henry 13/3, Peringer. Csere: I. Brown 28/9, Filipovic 8, Simon K. 4, Hajdu P., Reizinger, Bazsó 3.

RÉSZLETES STATISZTIKA ÉS A NYILATKOZATOK ÍRÁSOS FORMÁBAN ITT.

Galéria a meccsről:

Budapesti Honvéd Kosárlabda Szakosztály

Budapesti Honvéd Kosárlabda Szakosztály added 153 new photos to the album: NB I/A, 26. forduló: Budapesti Honvéd SE-Zalakerámia ZTE KK 76-75.