Takács Boglárka: Aranyak, csúcsok – hiányérzetek

Igazán eredményes hétvégét tudhat maga mögött sprinterünk, Takács Boglárka, aki a nyíregyházi fedett pályás országos bajnokságon 60 és 200 méteren is új országos csúccsal (7.20 és 23.56) zsebelte be az aranyérmet. Utóbbi számban Orosz Irén 1982-ben futott rekordját adta át a múltnak.

🔴 Két országos csúccsal és két aranyéremmel zárta a fedett pályás országos bajnokságot. Az öröm mellett mit adnak, mit mutatnak meg ezek az eredmények?
⚪️ Van bennem egyfajta boldogság és elégedettség, ugyanakkor egy pici hiányérzet is, hiszen hatvan méteren jobb eredményt reméltem magamtól, a fedett pályás szezon elején ennél jobb időt határoztunk meg célként az edzőmmel, Németh Rolanddal. De van még két dobásom, hiszen pénteken Berlinben rajtolok egy silver versenyen, majd jön a glasgow-i világbajnokság és bízom benne, hogy mindkét viadalon sikerül még faragnom ebből az időből, s egyre jobban közelítek majd a 7.10 irányába.

🔴 A kétszáz méteren futott csúcsa hab volt a torta tetején?
⚪️ Tulajdonképpen igen, hiszen sokáig gondolkoztunk azon, hogy odaálljak-e a rajthoz. Nem készültünk erre a távra, a hatvan méter az elsődleges, így kérdés volt, hogy a későbbi hatvanas futásaim szempontjából ártunk-e ezzel a szerepléssel. Három éve nem futottam fedett pályán kétszáz métert, tulajdonképpen huszonnégy másodpercen kívüli időm volt ezen a távon, így nagyon örülök ennek az eredménynek. Bár az edzőm nem volt maximálisan elégedett velem, sem a mozgásommal, sem az időeredménnyel, véleménye szerint tudok ennél bátrabban, jobban is futni.

🔴 A hatvan méterhez visszatérve, melyek azok az apró tényezők, amelyek még hiányoznak a vágyott eredményhez?
⚪️ Azt érzem, hogy versenyről versenyre frissülök, jó volt a rajtom, összeállt a mozgásom is, de frekvenciában még jobb futásra van szükség. Azt hiszem, egy rangosabb versenyen, erős mezőnyben ez is összejöhet. Alapvetően én jó versenyzőtípus vagyok, jó hatással van rám a tét, így bízom benne, hogy még ebben a fedett szezonban sikerül előrébb lépnem.

🔴 Ezt a hatvanas formát le lehet fordítani szabadtérre, a száz méterre?
⚪️ Számszerűleg nem bocsátkoznék jóslásokba, de az biztos, hogy ez jó kiindulási alap. Én alapvetően százas sprinter vagyok, akinek a futás vége még jobban megy. Én nagyon bizakodóan várom az előttem álló nyarat.

#csakahonved