Fontos sajtótájékoztatónak voltunk házigazdái a Dózsa György úton

A mai napon sajtótájékoztatót szervezett a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a Dózsa György úti sporttelepünkön. Az esemény apropója a közeledő Magyar Parasport Napja volt, amely programsorozathoz az idei évtől kezdődően csatlakozik a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) is.

A sajtótájékoztató felszólalói között volt dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó, Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke és a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó, Konkoly Zsófia paralimpiai bajnok paraúszó, a dohai vizes világbajnokságról videóüzenetet küldött Rasovszky Kristóf világbajnok úszó, valamint a sort Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke zárta.

A sajtótájékoztatót követően a Boldog Adolf Kolping Katolikus Általános, Gimnázium és Sportgimnázium diákjai számos parasportágat kipróbálhattak fogyatékkal élő sportolók társaságában. Egyesületünk tokiói aranyérmes parakajakosa, Kiss Péter Pál is evezős ergométeren mutatta be azt, hogy ő hogyan sportol és küzd az álmaiért nap, mint nap.

Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek és találkozunk február 22-én, a Magyar Parasport Napján! ❤🤍

#csakahonved