Szerdán a Péccsel találkozunk a Ludovika Arénában

A kéthetes válogatott szünet előtt a Ludovika Arénában lépünk pályára: szerdán 19 órától az NKA Universitas Pécs lesz az ellenfelünk a Tippmix férfi NB I/A 21. fordulójában.

Az újonc NKA Pécs 8–12-es mérleggel jelenleg az utolsó rájátszást érő helyen, a 8. pozícióban áll a bajnokságban, tíz idegenbeli mérkőzéséből azonban eddig csak egyet, a Szeged ellenit tudta megnyerni. A pécsieknél több változás is volt a mieink elleni őszi meccshez (amelyet 91–79-re elveszítettünk) képest: a kispadon Goran Tadicot a szezont még az ASE-nál kezdő Csirke Ferenc váltotta, a keretnek pedig már nem tagja az ellenünk 22 pontig jutó Milan Luzaic, csatlakozott viszont az amerikai Jordan Walker. Mellette nagyon kell majd figyelni a két bosnyák (Fahrudin Manjgafic és Ibrahim Durmo) és a szerb (Nemanja Nikolic) légiósukra, illetve a magyarokra is.

Mi sorozatban három győzelem után Körmenden nem tudtunk újabb bravúrt bemutatni, így megszakadt a győzelmi sorozatunk. Ennek ellenére mindenképp szeretnénk visszavágni az őszi vereségért, amire a hazai pályán mutatott teljesítményünket látva minden esély megvan.

Mindenkit szeretettel várunk szerda este a Ludovika Arénába, gyertek el minél többen szurkolni! Online elővételes jegyvásárlás ITT, a helyszínen pedig 18 órakor nyit a jegypénztár.

A mérkőzés előtt Zlatko Jovanovic és Jalen Henry osztotta meg velünk a várakozásait:

Zlatko Jovanovic nyilatkozata: – A Pécs edzőt váltott, de nem gondolom, hogy a stratégiájuk ettől megváltozott volna. Magas intenzitással és jó ritmusban, agresszívan játszanak, ezért fizikailag megterhelő mérkőzésre számítok. Ahogy mindig, erre most is készen kell állnunk! Jó a légiósok és a magyar játékosok közötti kapcsolat, több fiataljuk is van a keretben az akadémiáról. Szóval nem lesz egyszerű dolgunk. Reméljük, szerdán mindenki egészséges lesz és teljes kerettel tudunk majd kiállni, a szurkolók segítségével pedig itthon tudjuk tartani a győzelmet.

Jalen Henry nyilatkozata: – Akárcsak legutóbb, amikor találkoztunk, ezúttal is egy fizikailag nagyon kemény és megterhelő mérkőzésre számítok. Keményen és gyorsan fognak játszani, erre egységes csapatként kell reagálnunk. Megnyerhetjük a mérkőzést, ez csak rajtunk múlik.

Élőképes közvetítés a meccsről a mindigTV Go oldalán lesz elérhető.

TIPPMIX FÉRFI NB I/A
ALAPSZAKASZ, 21. FORDULÓ
Február 14., Ludovika Aréna
16.00:
Budapesti Honvéd SE U20–NKA Universitas Pécs U20
19.00:
Budapesti Honvéd SE–NKA Universitas Pécs