Taivainen Bence Fair Play-díjas Pozsonyban

A hétvégén Pozsonyban rendezték meg a kadet európai körversenyt, amelyen kiváló eredményekkel rukkoltak elő versenyzőink. Női párbajtőrben a 2. helyen zárt az egyes számú magyar csapat, amelynek tagja volt vívónk, Szilárd Anna is, aki egyéniben a 25. helyen zárt. Férfi párbajtőrben egyéniben a legjobb eredményt Kelemen Boldizsár érte el, a 7. lett, míg a Taivainen Bencével és Kiss Donáttal kiálló csapat a hatodik helyet szerezte meg. A férfi tőrcsapat éremért léphetett pástra, az Orovecz Gergellyel és Sommer Marcellal kiálló együttes 45:24-re kikapott az Egyesült Államok második csapatától, így a negyedik helyen zárt.

Az eseményhez tartozó hír még, hogy sportszerű magatartásért (több olyan tust is megadott ellenfelének, amelyet a bíró nem vett észre) Fair Play-díjat kapott versenyzőnk, Taivainen Bence.

Gratulálunk az elismeréshez!

A felnőttek is pástra léptek vasárnap: a Kondricz Katával és Lupkovics Dórával kiálló női tőrcsapat a hatodik, a Németh Andrással szereplő férfi tőrcsapat a 10. helyen zárt a párizsi világkupaversenyen.

#csakahonved