Újra idegenben: szombaton Szegeden lépünk pályára

Szombathely után Szegedre utazunk: a Tippmix férfi NB I/A 16. fordulójában az SZTE-Szedeákkal találkozunk.

A 7–8-as mérleggel a tabella 8., azaz utolsó rájátszást érő helyén álló SZTE-Szedeák ugyan elveszítette a legutóbbi két meccsét (otthon a ZTE, majd idegenben az Alba ellen), kőkemény meccs vár ránk szombaton. Ezt támasztja alá, hogy Szegeden találjuk a teljes bajnokság két legtöbb pontot átlagoló játékosát, Noah Locke-ot (23.73) és Ryan Woolridge-et (22.85) – ráadásul utóbbi a szerzett labdákban (2.54) is vezeti a listát, továbbá a gólpasszokban a második (6.85), a lepattanókban pedig a negyedik (9.62) helyen álla teljes mezőnyben, így nem csoda, hogy a VAL-átlagban is vezet (34.69). Emellett a Bognár Kristóf vezette magyar mag is nagyon erős, így nem lesz könnyű dolgunk a szegedi sportcsarnokban.

A legutóbbi két meccsünket mi is elveszítettük, de az Alba és a Falco ellen mutatott teljesítmény, valamint az azt megelőző DEAC és ZTE elleni győzelem bizakodásra adhat okot. Ráadásul hazai pályán már sikerült legyőzni a Szedeákot (a Ludovika Arénában 92–87-re nyertünk október közepén) – reméljük, ezt meg tudjuk ismételni szombaton.

A mérkőzés előtt Simon Kristóf és Zlatko Jovanovic osztotta meg velünk a várakozásait:

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Zlatko Jovanovic nyilatkozata: – Két nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de igazából nem is szeretnék különbséget tenni, hiszen minden egyes meccsünk nagyon kemény ebben a szezonban. Ezúttal Szegedre utazunk, a Szedeákról pedig csak a legnagyobb tisztelet hangján tudok beszélni. A magyar mag három légióssal egészül ki, de így is remek eredményeket értek már el, senkinek sem könnyű ellenük. Persze ez ránk is igaz, nagyon meg kell dolgoznia annak, aki le akar győzni minket. Nehéz dolgunk lesz a Szeged hazai pályáján, de ez nem változtat semmin. Felkészülten megyünk oda, és ha mindenki egészséges lesz és fenn tudjuk tartani a koncentrációnkat úgy, ahogy az az előző pár meccsen sikerült, akkor lesz esélyünk a győzelem megszerzésére. Nagy csatára számítok, és mind a két csapatnak sok sikert kívánok!

Élőképes közvetítés a meccsről a mindigTV Go oldalán lesz elérhető.

TIPPMIX FÉRFI NB I/A
ALAPSZAKASZ, 16. FORDULÓ
Január 13., Szeged Városi Sportcsarnok
15.00:
Szedeák U20–Budapesti Honvéd SE U20
18.00: SZTE-Szedeák–Budapesti Honvéd SE