Nunajev Juszup veterán világbajnok

Szakosztályunk edzője, Nunajev Juszup átgázolt a mezőnyön, három tusgyőzelemmel (grúz, bolgár, amerikai) lett világbajnok az A-kategória kötöttfogású 130 kilogrammos súlycsoportjában.

Szintén közel állt az újabb veterán-világbajnoki címhez szakosztályunk női edzője, Hatos Gábor is, végül azonban kénytelen volt beérni az ezüstéremmel. Hati az A-kategória szabadfogású 88 kilogrammos súlycsoportjában két török, egy görög és egy német versenyzőt legyőzve jutott a fináléba, ahol 3-1-re kapott ki a grúztól.

Harmadik érmünket a D-kategória 130 kilogrammos birkózója, Dezsereczky István szerezte. Dezsi a negyeddöntőben jordániait múlt felül, ám a döntőbe jutásért kikapott az iránitól, majd a bronzcsatában a szaúd-arábiai nem állt ki ellene, így harmadik lett.

A Budapesti Honvéd mindhárom veterán birkózója dobogóra állhatott Loutrákiban, ezzel hozzájárulva az igencsak sikeres magyar válogatott munkájához. A görögországi világeseményt szakosztályunk elnöke, Orbán Győző, valamint igazgatója, Balogh Vilmos is a helyszínen tekintette.