Pontszerző helyezés az ifjúsági judo világbajnokságról

Nem kezdődött jól számunkra a zágrábi ifjúsági világbajnokság, az első versenynapon korán búcsúzott Kiss Viktória (44 kg), egy vazarival veszített a brazil Ribeiro ellen, így nem küzdhetett tovább. Ribeiro később megnyerte súlycsoportját.

A 60 kilogrammosoknál Kollár Sebestyén versenye is korán végetért, világbajnoki ezüstérmesünk taktikus mérkőzésen hozta a továbbjutást az orosz Jepifanov ellen, ám a legjobb nyolc közé jutásért a kanadai Nepton egy kontrából vezetést szerzett, amit meg is tudott őrizni. Nepton hetedik lett a végelszámolásnál, Sebi nem kapott javítási lehetőséget.

Pintér Bulcsú (73 kg) jutott a legtovább: erőnyerőként kezdett, majd aranyponttal legyőzte a kirgiz Anarbekovot, s karfeszítéssel az egyiptomi Abohaszimot, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a szerbek felnőtt bajnoki ezüstérmese, Velicskovics egy vazarival jobbnak bizonyult, a vigaszágon pedig a japán Arakava várt rá. Bulcsú óriási bravúrral vívta ki a bronzmérkőzés lehetőségét: Arakava közel járt egy sikeres leszorításhoz, de sportolónk ki tudta szabadítani magát, majd egy gyors ipponnal meglepte a sportág őshazájából érkező harcost.

A bronzmérkőzésen Bulcsúnak több ígéretes indítása és kontrája is volt, de az üzbég Ablakulov végül nem adott további lehetőséget számára a győzelem kiharcolására. Pintér Bulcsú – akinek eddigi legjobb eredménye egy Európa-kupa hetedik hely volt – a magyarok közül a legjobb helyezést tudta elérni Zágrábban: világbajnoki ötödikként térhet haza!

Gratulálunk!

#csakahonved #honvedjudo

Forrás: Judoinfo.hu
Foto: IJF