Évnyitó sajtótájékoztatót tartott a pólócsapatunk

Évadnyitó sajtótájékoztatót tartott az Endo Plus Service-Honvéd férfi vízilabda-csapata, amely a kezdődő szezonban máris továbbjutott a Magyar Kupában, és hamarosan a Bajnokok Ligájába is visszatér!

Sikerekkel telt a legutóbbi idény, hiszen az Endo Plus Service-Honvéd az E.ON Férfi OB1-ben és a BENU Férfi Magyar Kupában is bronzérmet szerzett, egyben kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulás jogát, így az új szezonban még nagyobb feladatok várnak a csapatra!

A nyáron két legenda, az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert és a világbajnok Decker Attila visszavonult a játéktól, ám eltérő szerepben maradtak a csapat mellett. Feladataikat csapatkapitányként és -helyettesként Fejős Róbert és Kiss Bálint kapták. Harmadikként távozott Manhercz Ádám is, míg Kardos Gergely visszatért a klubhoz Szentesről, és érkezett még Szépfalvi Gergely a KSI-ből, valamint Vadovics Viktor az FTC-ből.

Sikereket hoztak a nyári válogatott-események is, hiszen Ekler Zsombor junior-világbajnok lett, Ekler Bendegúz, Kevi Bendegúz, Nyíri Balázs és Sugár Péter pedig ezüstérmet szerzett az universiadén.

Mindezek után a gyorsan beinduló klubszezonban a csapat háromból három győzelemmel, csoportelsőként jutott tovább a Magyar Kupa kvalifikációjából a negyeddöntőbe, a bajnokság szeptember 13-i rajtja előtt pedig következik a visszatérés a Bajnokok Ligájába!

Nyilatkozatok

Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke:

„A csapataink hétről-hétre viszik a Honvéd jó hírét. Fiatal a keretünk és továbbra is fontos az utánpótlás és az onnan kikerülő fiatalok beépítése. A fiúk a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságában szerepelnek, és Szivós Marcival nagyon magasra tették a lécet.

Az új kihívás és nagy lépés az egyesület életében, hogy újra a Bajnokok Ligájában szerepelhetünk. A játékosoknak, az edzőknek és az egész vízilabda-szakosztálynak olyan magas az elvárása önmagával szemben, hogy ha ezeket teljesítik, biztosan elégedett lesz az egyesület is. Nem az eredményeket, az érmeket szeretnéánk hajszolni, hanem elsősorban olyan edzés- és mérkőzésteljesítményt szeretnénk nyútjani, amire büszkék lehetünk.

Az Endo-Plus-Service-nek, a Szerencsejáték Zrt.-nek, a Molnak, a Magyar Vízilabda-szövetségnek és a többi partmerünknek is köszönjük szépen a támogatását!”

Dr. Steinmetz Barnabás, a Budapesti Honvéd Sportegyesület vízilabda-szakosztályának igazgatója:

„Stabil szereplői vagyunk a hazai mezőnynek, és elindultunk azon az úton, hogy stabil szereplői legyünk a nemzetközi mezőnynek is. Reális célkitűzéseink vannak – a legutóbbi szezonban ezeket sikerült is elérni. Elvárás a csapattal szemben annyi, hogy egyénileg és csapatszinten is a tudásuk legjavát nyújtsák, eközben pedig élvezzék a játékot! A Magyar Kupa után a bajnokságban is szeretnénk a legjobb négybe kerülni, míg a BL új terület nekünk, és máris nehéz ellenfeleket kaptunk.

Az Endo-Plus-Service tavaly csatlakozott hozzánk bizalmat szavazva a csapatnak: a csapat erre a bizalomra rászolgált, ezért nagyon örülünk, hogy folytatódik az együttműködésünk.”

Szivós Márton, az Endo Plus Service-Honvéd vezetőedzője:

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a játékát Decker Attillának, Hosnyánszky Norbertnek és Manchercz Ádámnak, illetve a munkáját Kardos Istvánnak, ami hozzájárult ahhoz, hogy eljutottunk oda, ahol most tartunk. Kicsit váltottunk a koncepciónkon azzal, hogy Kardos Gergely, Szépfalvi Gergely és Vadovics Viktor érkezett, hiszen mindannyian messze vannak a zenittől, hatalmas fejlődési lehetsőség van bennük – akárcsak azokban, akikkel évek óta dolgozunk együtt.

Nagyon optimista vagyok, az én elvárásom a játékosokkal szemben, hogy legyenek ugyanilyen motivátlak és sikeréhesek. Ehhez hozzátesszük a munkát, ami sikerekhez vezethet – azt majd meglátjuk, ennek mi lesz a díja. A legutóbbi szezonban ez bronzérmet eredményezett, remélem, még előrébb léphetünk.”

Wieszt Attila, az Endo-Plus-Service tulajdonos-vezetője:
„Nagyon büszkék vagyunk a csapatra! Szimpatikus stábot és játékosokat ismertünk meg, hatalmas élmény volt átélni a két megszerzett bronzérmet. Továbbra is veletek vagyunk! Csak a Honvéd!”

Endo Plus Service-Honvéd 2023–2024
Kapusok (2): Farkas Domonkos, Kardos Gergely
Mezőnyjátékosok (15): Baksa János, Csite András, Ekler Bendegúz, Ekler Zsombor, Fejős Róbert (csapatkapitány), Gregor Benedek, Hessels Benjamin, Hessels Sebastian, Kevi Bendegúz, Kiss Bálint (csapatkapitány-helyettes), Nyíri Balázs, Simon Henrik, Sugár Péter, Szépfalvi Gergely, Vadovics Viktor

Vezetőedző: Szivós Márton. Másodedző: Derekas Szilárd. Kapusedző: Decker Attila. Mentor: Hosnyánszky Norbert. Erőnléti edző: Kovács Martin. Fizioterapeuta: Klenyán Tamás. Csapatvezető: Mátyás Zoltán

Az első feladatok

E.ON Férfi OB1
Első bajnoki (2023. szeptember 13.):
Kaposvár–Endo Plus Service-Honvéd
Első hazai bajnoki (2023. szeptember 16.): Endo Plus Service-Honvéd–Pécs

BENU Férfi Magyar Kupa
Kvalifikáció, A-csoport:
továbbjutás csoportgyőztesként
Negyeddöntő (2023. augusztus 25. és 27.): ellenfél az Eger

Bajnokok Ligája
Selejtező, A-csoport (2023. szeptember 8-10., Hannover):
ellenfelek: Apollón Szmirnisz (görög), CN Barcelona (spanyol), Crvena zvezda (szerb), WASPO Hannover (német)