Világbajnoki ötödik a Siklósi Gergellyel felálló férfi párbajtőr-válogatott, a férfi tőrözők 14. helyezettek

Honvédos szempontból lezárult az idei milánói vívó világbajnokság, Siklósi Gergely révén a párbajtőrözőknél, Németh András miatt pedig a tőrözők csapatversenyét figyelhettük a mai napon.

A nagyobb sikert a párbajtőrözők érték el, akik bár a negyeddöntőben Venezuela ellen aranytussal kikaptak, utána az 5-8. helyért zajló mérkőzéseken két európai riválist győztek le, elsőként a cseheket ismételten hosszabbításban, majd a németeket már magabiztosan. Siklósi Gergelyék így az 5. helyen végeztek, fontos pontokat gyűjtve az olimpiai kvalifikációhoz.

Németh Andrásék viszont a tőrcsapattal nem örülhettek nagyon, viszont a sorsolás miatt tőlük nagy bravúrra lett volna szükség az előzetes várakozások szerint is, ami most sajnos elmaradt. A világelső francia válogatottól kaptak ki a fiúk a legjobb 16 között, majd Egyiptom ellen is egy vereség következett, majd egy Chile elleni magabiztos győzelem után az utolsó mérkőzésen Nagy-Britannia bizonyult jobbnak, így végül a 14. helyen zárt a magyar csapat.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

#csakahonved

Milan, World Championships 22-30 July In Photo: HUN Photo by #BizziTeam