ARANYÉRMES A FÉRFI PÁRBAJTŐRCSAPAT A KRAKKÓI EURÓPA JÁTÉKOKON

2010-ben Lipcsében ünnepelhettünk legutóbb Európa-bajnok férfi párbajtőrcsapatot, akkor a Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Pádár Tamás összeállítású kvartett állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

2023-ban ismét aranyérem került férfi párbajtőrözőink nyakába: a Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor összeállítású együttes a dánok és a spanyolok legyőzése után az Eb-címvédő olaszokon is túljutott az elődöntőben, majd a svájciakat egy roppant izgalmas döntőben múlták felül a krakkói Európa Játékokon. Ez a győzelem nem csak aranyat ért, de sok pontot hozott a csapatnak az olimpiai kvalifikációs ranglistán is. Siklósi Gergely az utolsó asszóban is parádésan vívott, a csapat ezzel magyar EJ-küldöttség 24. érmét, egyben a hetedik aranyát szerezte.

„Fokozatosan építettem fel a napomat, itt akartam bizonyítani, mert az olimpia szempontjából a csapatkvalifikáció a fontos. A fókusz itt volt, nem az egyénin, a lábam miatt tartalékoltam és nagyon örülök, hogy most itt megmutattam” – nyilatkozta olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívónk, Siklósi Gergely a Magyar Vívó Szövetség oldalán.

Gratulálunk!

EREDMÉNYEK:

A 16 között:Magyarország-Dánia 45-32

Negyeddöntő: Magyarország-Spanyolország 37-32

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 45-35

Döntő: Magyarország-Svájc 28-26

A végeredmény: 1. Magyarország (Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor), 2. Svájc (Alexis Bayard, Theo Brochard, Hadrien Favre, Max Heinzer), 3. Olaszország (Gabriele Cimini, Davide Di Veroli, Andrea Santarelli, Federico Vismara)

Fotók: MTI