Tadissi Yves Martial aranyérmes a lisboai Karate Openen

Június 3-án, szombaton lépett tatamira Márszi a portugáliai Lisbao városában megrendezett Open viadalon. Nagy lendülettel kezdte a versenyt, ami aztán egészen a döntőig kitartott. Mérkőzéseinek eredményei: 9:0; 2:0; 4:3 és végül a döntőben 10:3-as győzelem.

Márszi még Portugáliában tölti a következő napokat, hogy az edzőtáborban folytathassa felkészülését a június 21-én kezdődő krakkói Európa Játékokra.

Módos Viktória, Márszi edzője így értékelte a napot:

„Martialnak a Lisboa Open a júniusi Európa Játékok előtti utolsó versenye volt. Határozott versenyzéssel és pontszerzéssel nyerte meg a versenyt. Nagyon jó visszajelzés volt, hogy az elmúlt időszak edzéseiből mi épült be a versenyhelyzetbe, ill. mi az, amire még hangsúlyt kell helyezni a felkészülés utolsó szakaszában.”

„Az Európa Játékok felkészülésem utolsó szakaszát Portugáliában töltöm, ahol a szintén EJ induló -75 kilogrammos portugál versenyzővel segítjük egymás felkészülését. Az edzőtábor előtt a Lisszabon Open nemzetközi versennyel kezdtünk, ahol sikerült letesztelni az elmúlt időszakban edzéskörülmények között begyakorolt technikai-és taktikai elemeket. Összesen 4 mérkőzést sikerült magabiztosan megnyernem, ahol a döntőbe jutásért a 2022-es EB bronzérmes portugál versenyzőt, a döntőben pedig az idei konyai Karate1 Series A világkupán 5. helyezett szintén portugál sportolót sikerült legyőznöm. Jól éreztem magam ezen a versenynapon. Nagyon várom a közös edzéseket is. Úgy érzem jó úton halad a felkészülésem a lengyelországi Európa Játékokra.” – értékelte Márszi

Gratulálunk sportolónknak a kiváló teljesítményhez!