Torba Erik, EB. 2023, MTI Illyés Tibor

TORBA ERIK ÉS LÉVAI TAMÁS IS LEMARADT A BRONZMECCSRŐL

Az Európa Játékokon ezüstérmes Torba szombaton két győzelemmel a negyeddöntőig jutott, ott viszont alulmaradt a bolgár Edmond Nazarjannal szemben. Legyőzője később az elődöntőjét is megnyerte, ezzel vigaszágra került, ott pedig az U23-as Eb-győztes, U23-as világbajnoki második azeri Nihat Mammadlival kellett megküzdenie a bronzmérkőzésért, ahol ezúttal azeri került ki győztesen.

„Csalódott vagyok. Délelőtt több meccsét is megnéztem az azerinek, de most nem olyan akciókat indított, amiket láttam. Az elején meglepett a derékra támadással, majd a második menetben egyértelműen hibáztam. Kicsit türelmesebbnek kellett volna lennem, mert valószínűleg leküldik és onnan jobb helyzetbe kerültem volna” – értékelte Erik a mérkőzést követően.

A tavaly 82 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Lévai két kategóriát ment feljebb idén azért, hogy a 97 kilóban szerepelhessen, a válogatottsághoz pedig az olimpiai ötödik, világbajnoki ezüstérmes Szőke Alexet utasította maga mögé. Zágrábban szombaton az első meccsén imponálóan birkózott, de másodikra nem bírt az olimpiai, négyszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Artur Alekszanjannal.

Az örmény a fináléba jutott, így Lévai előtt megnyílt a bronzéremig vezető út. Igaz, azon már az első lépés is nehéznek ígérkezett, ugyanis a helyosztóért a korábbi Eb-győztes, világbajnoki harmadik Roberti Kobliasvilivel kellett megmérkőznie. A lendületes kezdés ellenére Tamás nem tudta pozícióját megőrizni és a georgiai a meccs végén hosszú másodpercek megfeszített küzdelmével meg tudta pörgetni őt (1-3), amivel gyakorlatilag eldöntötte a meccs sorsát.

#csakahonved

Forrás: MTI
Fotó: MTI/ Illyés Tibor