Takács István Eb. 2023 / MTI -Illyés Tibor

TAKÁCS ISTVÁN DÖNTŐS, LÉVAI ZOLTÁN PEDIG HARMADIK HELYÉRT LÉPHET SZŐNYEGRE A ZÁGRÁBBAN ZAJLÓ BIRKÓZÓ EURÓPA-BAJNOKSÁGON

A 87 kilogrammos Takács István döntőbe jutott a zágrábi torna ötödik, pénteki versenynapján – a világbajnoki bronzérmes török Ali Cengiz lesz az ellenfele holnap. Lévai Zoltán 77 kilogrammban az elődöntőig jutott, így szombaton majd harmadik helyért léphet szőnyegre.

U23-as világ- és Európa-bajnokunk, Takács István pályafutása első felnőtt Eb. döntője előtt így nyilatkozott:

„Egy éve nem gondoltam, hogy most itt állhatok, gödörben voltam, az idén viszont jó formában küzdöttem a válogatóversenyeken, és most is. Mindenkivel birkóztam már korábban az ágamon, a bolgárnak visszavágtam, a többieket pedig korábban is vertem már meg. Lenti helyzetben végig éreztem, mikor vált fogást a vetélytársam, ezt kihasználtam, amikor tudtam, felálltam. A törökkel korábban még nem találkoztam, remélem, hasonlóan jól birkózom, mint ma, mindent megteszek a győzelemért” – nyilatkozta István.

Világ- és Európa-bajnoki ezüstérmesünk Lévai Zoltán, így értékelte elődöntős mérkőzését:

„Az első menetben lenti helyzetben hamar kiemeltem Nemest, és ahogy visszaugrott a szőnyegre, már fel is állítottak minket, pedig még megvolt a fogás. Szerintem hamar fújt a sípjába a bíró, pár másodpercre lett volna szükségem az akcióhoz. Ez nagyon kizökkentett, mérges vagyok, hogy mindig velem történik ehhez hasonló” – vélekedett Zoltán.

Forrás: nemzetisport.hu

Fotó: MTI/ Illyés Tibor