Holnap lép tatamira Tadissi Martial a spanyolországi Európa-bajnokságon

Ma kezdődött a 48 ország, 625 sportolójának részvételével zajló spanyolországi Guadalajara városában a karate felnőtt Európa-bajnokság.

Márszi a -67 kg-os kategóriában, a harmadik ágon várhatóan holnap 11:00 órától kezdi meg versenyt. Első ellenfele a fiatal, 19 éves, lett származású Artur Stepanov lesz. Győzelem esetén a második körben pedig a szlovén-lengyel párharc győztesével folytathatja.

Márszi edzője Módos Viktória, így nyilatkozott a versenyt megelőzően:
“A felnőtt Európa bajnokság fontos állomása az idei rendezésű budapesti Világbajnokságnak. Martial most még több edzést vállalva, fizikálisan és mentálisan maximálisan felkészülve, jó formában utazik a jövő heti EB-re. Fontos számára az EB, hisz a nyári Európa Játékok kijutása is cél, melyet nagyban befolyásol a mostani szereplése. Bízunk benne, hogy minden összeáll a verseny napjára és jobb formában lép aznap tatamira, mint ellenfelei.”

Márszi gondolatai az Európa-bajnokságról:
“Nagyon várom már a versenyt. Úgy érzem, hogy a munkát maximálisan elvégeztük annak érdekében, hogy egy jó eredmény születhessen Spanyolországban. A felkészülés utolsó szakasza kimondottan jól sikerült, így nem titkolt célom, hogy a szombati helyosztókon szeretnék éremért tatamira lépni. 2019-ben Guadalajaraban szereztem az utolsó EB érmemet, így különösen szép emlékeim vannak a verseny helyszínéről is.”

Sok sikert kívánunk sportolónknak!

#csakahonved