Keszei Kira lett februárban a Honvéd MOL Hónap Sportolója!

A tallinni korosztályos vívó Európa-bajnokságon egyéniben bronz-, csapatban aranyérmet szerző kardozónk, Keszei Kira lett a februári HONVÉD MOL HÓNAP SPORTOLÓJA díj győztese, a facebook-szavazás közönségdíjasa pedig kiváló atlétánk, Böhm Lilla, aki a nyíregyházi fedett pályás országos bajnokságon Európa-bajnoki szintet futva nyert bajnoki aranyérmet, majd az isztambuli kontinensviadalon új egyéni csúcsot futva zárt a 19. helyen.

A két kiváló sportoló kedden a Honvéd székházban megtartott ünnepségen vehette át az elismeréseket Gergely Istvántól, a BHSE ügyvezető elnökétől, valamint Fetter Balázstól, a MOL szponzorációs igazgatójától.

És hogy mit jelent Keszei Kira számára a megtisztelő cím?

„Nagyon örülök neki, hiszen először kaptam ilyen díjat a Honvédnál, és mivel ez egy patinás, nagy klub, sok tehetséges sportolóval és kiemelkedő eredményekkel, így már az is boldogsággal töltött el, hogy az én nevem is felkerült a jelöltek közé” – mondta junior kardozónk, aki élete első egyéni Európa-bajnoki érmét nyerte Tallinnban.

„Jó érzés, hogy az utolsó junior évemet ilyen sikerrel tudom zárni, hálás vagyok az edzőmnek érte, és mindenkinek, aki mögöttem áll, és azért dolgozik, hogy a legjobb körülmények között tudjunk készülni” – folytatta a versenyző, aki hamarosan a belgiumi világkupán lép pástra, majd azt követően a junior világbajnokságon küzd meg az ellenfelekkel.

Hogy milyen érzés egy alapvetően párbajtőrre szakosodott klubnál kardozóként eltölteni a mindennapokat?

„Négy éve vagyok a Honvédnál, de sosem éreztem azt, hogy kardozóként itt kevesebb lennék. Fantasztikus sportolók vesznek körbe, mindig is büszkeséggel töltött el, hogy ugyanabban az egyesületben sportolhatok, ahol annak idején Imre Géza versenyzett, de példaértékű számomra Siklósi Gergely pályája is. Sok kortársamra tudok felnézni a klubnál, és ez nagyon ösztönző a jövőt illetően.”

A jövőben pedig felsejlik a 2024-es párizsi olimpia lehetősége is, bár Kira nem tagadja, erős a hazai mezőny, nagy a kihívás.

„Türelmes vagyok magammal szemben, úgy gondolom, én az a típusú versenyző vagyok, aki akkor ér oda, amikor ott van az ideje. Jövőre lesz az első felnőtt évem, de természetesen jó lenne már az idén eredményesen szerepelni a felnőtt világkupákon. Mindent elkövetek annak érdekében, hogy csapatba kerülhessek és az én nevem is felvetődjön a párizsi olimpia kapcsán. Ha ez sikerülne, nagy álom válna valóra” – magyarázta Kira, aki idén érettségizik egy 5 évfolyamos gimnáziumban, a jövőjét pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán képzeli el.

A sport és a tanulmányok terén is sok sikert kívánunk Kirának!

#csakahonved