Sike Renáta: „Regeneráció után jöhet a következő etap!”

Mozgalmas időszakon van túl sportlövőnk, Sike Renáta, aki januárban rendre a dobogón zárt a Grand Prix-versenyeken. Kiemelkedő szereplésével nem csak az aktuális világranglista élére ugrott, de elnyerte a január legjobbjának járó HONVÉD MOL HÓNAP SPORTOLÓJA díjat is. Reni azóta részt vett a tallinni légfegyveres Európa-bajnokságon, amelyen a 24. helyen zárt.

Egy szép elismeréssel, a Honvéd MOL Hónap Sportolója díjjal a háta mögött futott neki a tallinni légfegyveres Európa-bajnokságnak.
Előbbi nagyon megtisztelő és ösztönző volt számomra, hiszen rengeteg jó sportoló él és dolgozik a Honvédnál, így tényleg különleges élmény elnyerni ezt a díjat. Az Európa-bajnokságról pedig annyit, lehetett volna jobb is ez a szereplés, de nem szomorkodom, a tanulságokat levontam és megyek tovább az úton. Érdekesen alakult számomra ez a légfegyveres szezon, mert a januári nemzetközi versenyeken eredményes voltam, azonban a hazai válogatón nem sikerült csapatba kerülnöm, az Európa-bajnokságra a ranglista pontokkal jutottam ki. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából szerettem volna értékes pontokat szerezni ezen a versenyen, de ami késik, nem múlik, lesz még erre lehetőségem Párizsig.

Tavaly sportpisztolyban lett Európa-bajnoki bronzérmes és éppen csak lemaradt a párizsi kvótaszerzésről. Melyik számban lát nagyobb esélyt a kijutásra?
Most azt mondom, hogy inkább sportpisztolyban, mert légfegyverben a januári Grand Prix-sikerek után elég ramatyul alakultak a versenyek. Ugyanakkor megéltem azt is, amit harminc éves sportolói pályám alatt soha: az eredményeimnek köszönhetően világranglista-vezető voltam. Szeretnék ezen a hullámzáson túljutni, el is követek ennek érdekében mindent. Az elkövetkező időszakban kihagyom az indiai és perui világkupa-versenyeket és most az edzésre fókuszálok, szeretnék majd felkészülten és jó szívvel odaállni a májusi bakui világkupára, majd a nyári Európa Játékokra, amelyre szintén kvalifikáltam magam.

Az edzések mellett hogyan töltődik a következő etapra?
Most kipihenem a gyökérkezelésem, amit a minap végzett el a fogorvosom, aztán regenerációs céllal meglátogatom a Honvéd egészségügyi stábját. Profi csapat, biztos vagyok benne, hogy nekik is köszönhetően a legjobb formában tudok majd nekifutni a nyári kihívásoknak.

#csakahonved