Három hétig edzőtáborozott Thaiföldön Virth Balázs csoportja, köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnokunk, Milák Kristóf, valamint Európa-bajnokunk Márton Richárd

Úszóink programjáról Virth Balázs mesélt.

Ha február, akkor Thaiföld. Egy ideje már így indul az esztendő világcsúcstartó, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk, Milák Kristóf számára, aki csapattársa, Márton Richárd és edzője, Virth Balázs társaságában múlt szombaton érkezett haza a háromhetes edzőtáborozásról. Hogy miként értékelte a tréner a kint eltöltött napokat?
„Elégedettek lehetünk, hiszen a tervezett munkát sikerült elvégezni, egy-két nap maradt csak ki minden versenyzőnél, mert valami gyomorfertőzés végigment a csapaton. Ettől függetlenül mindenki rendesen dolgozott. Ebben az időszakban az állóképességi munkán van a fő hangsúly, hosszú, mennyiségi edzéseket végeztünk” – mesélte a tréner.

A csapat a monotonitást hétvégenként tengerparti programokkal törte meg, de az edzések között főként pihentek versenyzőink.
„Kristófra mindig jó hatással vannak az év eleji táborok, igaz, ő már a tenerifei három hetet várja, nagyon szereti azt a helyszínt. Thaiföldön Ricsi egy kicsit küzdött a párás levegővel, de mindketten jó érzésekkel zárták a tábort.”

És az elkövetkező két hétben már meg is mérettetnek versenyzőink: ezen a hétvégén Márton Richárd a veszprémi hosszú távú országos bajnokságon rajtol, majd jövő hétvégén mindketten medencébe szállnak a válogatott versenyzők egri felmérőjén.

#csakahonved