Kövér Márton és Tadissi Yves Martial is az NVESZ-gála díjazottjai között

Csaknem 40 sportág 70 sportolóját díjazta a Nemzeti Versenysport-szövetség a budapesti Hilton Hotelben megrendezett nagyszabású gálaünnepségen.

Hatodik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Versenysport-szövetség (NVESZ) az Év Sportolói díjátadó gálaünnepséget, amelyen 39 nem olimpiai sportág legjobbjainak 2022-es teljesítményét ismerték el.

Az esztendő főversenyén, a XI. Világjátékokon 11 arany-, 7 ezüst- és 9 bronzérmet szereztek sportolóink, a magyar csapat pedig a hatodik helyen végzett az éremtáblázaton. A tavalyi évben továbbá a nem olimpiai sportágak világbajnokságairól 53, az Európa-bajnokságokról 108 aranyéremmel térhettek haza a magyarok. A szabályok értelmében a tagszövetségek olyan sportolókat jelölhettek díjazottnak a Hilton Hotelben rendezett gálára, akik a felnőttek között vagy az utánpótlás legmagasabb szintjén világversenyen érmet szereztek.

„Nem lehetett könnyű dolga a jelöléssel és a díjak odaítélésével a megbízott szakembereknek, ugyanis tavaly kimagasló évet zártak a nem olimpiai sportágakban versenyző kiválóságaink – mondta beszédében Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta, Magyarország a sport területén továbbra is a legeredményesebb nemzetek közé tartozik a világon. – Az államtitkárságnak kiemelten fontos, hogy a nem olimpiai sportágak is a teljesítményüknek megfelelő támogatásban részesüljenek, ezért növeltük a forrást. A Nemzeti Versenysport-szövetségnek és tagszervezeteinek a korábbi 600 millió forintos keretösszeg helyett az idei évben 870 millió forintot biztosítunk.”

Az ünnepségen összesen 69 sportoló vehetett át elismerést, köztük maratoni kenusunk, Kövér Márton és a karatésunk, Tadissi Yves Martial.

Gratulálunk az elismerésekhez!

#csakahonved
Forrás: nso.hu
Fotó: Kónya Ferenc