Rédecsi Máté nyerte a honvédos házidöntőt

A 10 méter légpisztolyban versenyzőnk, Rédecsi Máté győzött a #csakaHonvéd Kupa szombati versenynapján, amely egyben a 2. Eb-válogató első napja volt. A 10 méter légpisztoly versenyszámban nemcsak az alapversenyre került sor, de az összevont döntőket is megrendezték szombaton, ami azt jelenti, hogy korosztálytól függetlenül a legjobb nyolc eredményt elérő lőtte a finálét.

A férfiaknál az alapversenyben Tátrai-Fejes Miklós (BHSE) volt a legjobb 577 körrel, míg a junioroknál Rédecsi Máté (BHSE) 575 körrel. Az összevont finálé kettejük külön versenyét hozta, 25. lövés után mindketten 249.7 körrel zártak. Az aranymérkőzésen Tátrai-Fejes 2-0-ra vezetett, de innen fordított Rédecsi, aki már 9-3-ra is elhúzott. Ekkor még Tátrai-Fejes beérte, de aztán Rédecsi újra előnyhöz jutott és győzött is magabiztosan 17-11-re.

„Elégedett vagyok az alaperedményemmel, kiegyensúlyozottabban lőttem, mint azt vártam. A döntőt nagyon élveztem, végig higgadt tudtam maradni. Külön öröm volt számomra, hogy az aranyéremért Mikivel csatázhattam, és az még nagyobb, hogy le is győztem” – nyilatkozta a szövetség honlapján a fiatal lövő.

A nők légpisztolyos versenyében a héten az eszéki Grand Prix-t megnyerő Sike Renáta ezúttal nem indult. Férfi légpuskában Hári Péter a 4. helyen zárt, a junioroknál Rácz Áron a 2. helyet szerezte meg. A nőknél Nagybányai-Nagy Anna az ötödik lett.

Gratulálunk!

#csakahonved