Udvardy Luca a Honvéd-család legújabb tagja!

Újabb sportoló csatlakozott a Honvéd-családhoz: csütörtökön 2024 december 31-ig szóló szerződést írt alá egyesületünkkel Udvardy Luca, aki idén nyáron döntős volt junior lány egyesben a wimbledoni tenisztornán.

„Történelmi pillanat ez a Honvéd életében, hiszen új sportággal gazdagodik egyesületünk, ráadásul olyan versenyző csatlakozik most hozzánk, aki óriási ígéret a sportágban” – így köszöntötte az egybegyűlteket Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke azon az ünnepélyes ceremónián, amelyen az idei wimbledoni tenisztorna junior lány döntőse, Udvardy Luca látta írta alá szerződését klubunkkal.

„Nem szeretnénk rád terhet rakni, te csak teniszezzél, élvezd minden pillanatát a pályafutásodnak, amelynek még nagyon az elején jársz. A saját pályafutásomból pontosan emlékszem erre az időszakra, és azokra az érzésekre is, amelyek bennem kavarogtak, mit jelent, hogy tehetségesnek tartanak, milyen izgalommal jár, hogy bizonyítani akarsz minden edzésen, versenyen, találkozón – folytatta az elnök, aki kifejtette: a BHSE szeretne minden hátteret és támogatást – legyen az akár sportszakmai, sportegészségügyi, edzéshelyszínnel kapcsolatos – megadni a versenyző számára ahhoz, hogy valóra tudja váltani az álmait.

„Itt állunk mögötted, folyamatosan nézzük, hogy merre kell majd kormányozni a közös hajót, mert ha te sikeres vagy, akkor kellő szerénységgel mi is kijelenthetjük: sikeresen működünk. Bízunk benne, hogy markáns jelet fogsz hagyni a jövőben ebben a sportágban, legyél bátor, céltudatos, ez most a legfontosabb. Ez most egy erős rajt, köszönjük, hogy beköltöztetek hozzánk és egy fedél alatt tudjuk „űzni” ezt a sportágat, Te a pályán, mi pedig a pálya mellett neked szurkolva és minden támogatást megadva” – tette hozzá az elnök.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező klubhoz igazolhattam, hogy én is a Honvéd-család tagja lehetek. Mindent megteszek majd annak érdekében, hogy az egyesület szurkolói, vezetői büszkék lehessenek rám, és hogy éljek azzal a nagy lehetőséggel, amelyet a klub biztosít számomra – mondta Udvardy Luca, akit természetesen családja, édesapja és édesanyja is elkísért a szerződés aláírásra. És hogy milyen terveket szövöget a közeli jövőre a fiatal versenyző?

„Pár nap pihenőm még van, utána kondiedzésekkel megkezdem a felkészülést. Az ősszel jön egy nagyobb edzésblokk teniszben, majd szeretnék pár felnőtt tornán játszani, hiszen a nemzetközi szövetség szabályai szerint a TOP100-ban lévő juniorok három speciális szabadkártyát kapnak, és én élnék ezzel a lehetőséggel – magyarázta Udvardy Luca, aki saját bevallása szerint semmit sem változott a wimbledoni siker kapcsán.

„Ugyanaz a lány maradtam, aki korábban is voltam. Volt egy szuper hetem, amit jól tudtam megélni, nagyon örülök ennek a sikernek, ami hatalmas motiváció: szeretnék egyre jobb és jobb legyen és szépen lépésről-lépésre haladni a pályafutásomban.”

Gratulálunk és szép sikereket kívánunk!

#csakahonved
Forrás: BHSE