Évértékelő – Szinkronúszás, műugrás

Eredményes évet zártak szinkronúszóink, míg műugrásban a koronavírus-járvány miatt sorra maradtak el a versenyek. Évértékelés a vizes szekcióban!

Sikeres évet tudhatnak maguk mögött szinkronúszóink, hiszen nem csak létszámában gyarapodott a szakosztály (már 110 igazolt versenyzővel büszkélkedhetünk), de a felnőtt és utánpótlás világversenyeken is sikerült markánsan jelen lenni a válogatottban, a felnőtt keretben öt (Gács Boglárka, Farkas Dóra Linda, Apáthy Anna, Csöppű Dalma és Regényi Adelin), az utánpótlás korosztályban három (Szalkai Zsófia, Barbócz Blanka és Kisteleki Borbála) sportolónk is a nemzeti színeket képviselhette.

„A felnőtt korosztályban mind az öt versenyzőnk tagja volt az Európa-bajnoki bronzérmet szerző csapatnak, Gács Boglárka és Farkas Dóra Linda pedig részt vehetett az olimpiai kvalifikációs verseny, igaz, nem sikerült kivívniuk a tokiói indulás jogát. Ettől függetlenül az év legjobb versenyzőjének Farkas Dóra Lindát, míg az év felfedezettjének Barbócz Blankát választotta meg a szövetség. Az utánpótlás korosztályban is nagy sikert könyvelhettünk el, Szalkai Zsófiának szólóban sikerült döntős szereplést kiharcolnia az Európa-bajnokságon, s erre bizony nagyon régóta nem volt példa a magyar szinkronúszósportban” – mondta Rozsovits Erika szakágvezető.

A műugrók számára nem volt ennyire mozgalmas az év, hiszen 2021-ben sorra maradtak el a kitűzött nemzetközi és hazai versenyek. Az év elején még akadtak minősítő és válogató viadalok, amelyeken Pappas Melinának sikerült indulási jogot szereznie a rijekai ifjúsági Európa-bajnokságra.

„Sajnos Melina felkészülését számos sérülés és betegség hátráltatta, így a versenyen nem tudott jól teljesíteni. Az országos bajnokságot a szövetség elhalasztotta, így ott sem tudtunk helyt állni. Nagyon nehéz úgy dolgozni, úgy motiválni a gyerekeket, hogy nincsenek célversenyek és nehéz úgy edzést tartani, hogy a szülők érthetően féltik a vírustól a gyermekeiket és ezért inkább nem járatják edzésre őket” – fogalmazott Cserba Brigitta szakágvezető, aki azt pozitívumként értékelte, hogy a nyári táborok remekül sikerültek és a csapat létszáma megmaradt a nehéz időszak ellenére is.

Bízunk benne, hogy 2022-ben több lehetőséget élhetnek meg műugróink.

#csakahonved

Forrás: Budapesti Honvéd Sportegyesület