Losonczy Dániel értékelése a szezon első feléről

A téli szünethez érkezve Losonczy Dániel, az U18-as csapatunk vezetőedzője is értékelte a szezon első felét.

„Nagyon mély kerettel kezdtük meg a felkészülést, az előző szezonban bronzérmes kadettcsapat magja, a juniorgárdából maradt rutinosabb játékosok és néhány újonnan érkező alkotja a gerincét az U18-as együttesünknek, amely így tehetségekben nem szűkölködik, viszont az összeszokottság hiánya rányomta bélyegét az első fordulóinkra.

Az alapozás remekül sikerült, a munka nagy részét elvégeztük, ám még csiszolódnunk kellett, így döcögősen rajtolunk el egy 20 pontos hátrányból visszahozott, ám szoros végjátékban elveszített Debrecen elleni hazai vereséggel. A csapat ezután a szebbik arcát mutatta, a győzelmek is megérkeztek (Kecskemét, Falco, PVSK), és bár a Vasas otthonából nem tudtunk sikerrel távozni, a mutatott játék bíztató volt. Szolnokon beleszaladtunk még egy nem várt pofonba, de ez ébresztőt fújt mindenkinek, és onnantól a játék képe is megváltozott. Odahaza megnehezítettük kicsit a saját dolgunkat a ZTE elleni hosszabbításos győzelemmel, de a debreceni visszavágón már huzamosabb ideig más ritmusban tudtunk kosárlabdázni, a végeredmény nem tükrözte ezt hűen, a DEAC megfordította a találkozót a második félidőben.

A csoportunk rendkívül kiélezetté vált december közepére, hat csapat van jelenleg is versenyben a négy rájátszást érő helyért, így különös értékes volt a hazai pályán mindaddig egyaránt veretlen Kecskemét és Falco pályájáról elhozott egy-egy győzelem. Ezzel a harmadik helyen karácsonyozhatunk, de hátra nem dőlhetünk, nagyon szoros versenyfutás lesz a továbbjutó helyekért.

Hajdu Peti az U19-es csapatunknak is alapembere, valamint egyre több lehetőséget kap az NB I/B-s gárdában, ezen kívül stabil tagja a korosztályos válogatottnak és meghívót kapott a felnőtt nemzeti együttes összetartására is! Mellette Gazdag Bendegúz fejlődését értékelték az U18-as válogatott stábjában egy meghívóval, az ő előrelépése nagy pozitívum idén. Az U16-os nemzeti színekben Gyürk Zsigmond képviseli a Honvéd junior- és kadettcsapatát, nála példaértékű, hogy két évvel fiatalabbként is stabil tagja tud lenni az aktív rotációnknak.

A srácok munkájáért jár a kalaplengetés és a köszönet, jól tudtuk zárni a 2021-es esztendőt, így pozitívan tekintünk a folytatás felé is! Szintén hálával tartozunk minden stábtagnak, aki a fiúkkal nap, mint nap foglalkozik, valamint az Akadémia minden dolgozójának, akik a háttérből segítik a munkánkat!

Mindenkinek boldog karácsonyt és kosarakban gazdag boldog új évet kívánok!”