Sabáli Balázs értékelése a szezon első feléről

A téli szünethez érkezve Sabáli Balázs, az U20-as csapatunk vezetőedzője értékelte a szezon első felét. A mieink a korosztályukban vezetik a tabellát, ráadásul több fiatal játékosunk már bemutatkozhatott a felnőttcsapatunkban is.

„A szezonnak egy 90 százalékban átalakult csapattal mentünk neki. A változás nem csak a játékosállományban, hanem a szakmai stábban is megfigyelhető: immár Trepák Zoltán és Sipos Péter is az edzői csapatunkat erősíti. A célunk ezúttal is az, hogy a bajnokságunk első három helyezettje között végezzünk, és így részt tudjunk venni a Morgen Ferdinánd U20-as nyolcas döntőben.

Célunkhoz közelebb léptünk, hiszen eddig majdnem kitűnően teljesítettünk, a bajnokság felénél 11 győzelemmel és 1 vereséggel holtversenyben az első helyen állunk. Örülünk a jelen állapotnak, de egyáltalán nem elégszünk meg ennyivel, hiszen a célunk a csapatépítésen kívül még az, hogy a játékosok egyénileg is fejlődjenek. A csapat több tagja a felnőtt edzéseket is látogatja, és az ott szerzett tapasztalatokat is hasznosítani tudja a saját korosztályában.

Örömünkre szolgál, hogy az U20-as válogatott keretébe meghívást kapott Tanoh András és Cohill Eric, valamint az U18-as válogatottba a velünk edző Hajdu Péter is. Úgy, ahogy mi is adunk felfelé játékosokat, ugyanúgy jönnek hozzánk alulról is a tehetséges U18-as srácok, hogy szokják az idősebbek elleni játékot és ők is plusz fejlődési lehetőséget kapjanak. Közülük Gazdag Bendegúz is a bő U18-as válogatott tagja.

A bajnokság mellett részt veszünk az EYBL-tornákon is. Ezek a nemzetközi mérkőzések is a hosszú távú fejlesztés egyik pillérének tekinthetők. A pozsonyi tornát veretlenül abszolváltuk, és várjuk a január végi hazai rendezésű fordulót.

Bízunk benne, hogy a szezon hátralévő részében is elkerülnek minket a sérülések, és sikerül elérnünk a kitűzött céljainkat.”