Edzőtovábbképzés a Ludovika Arénában

A Budapesti Honvéd államilag elismert Kosárlabda Akadémia szervezésében, a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ és a Testnevelési Egyetem közreműködésével rendezték meg a X. nemzetközi edzőtovábbképzőt a Ludovika Arénában. Az eseményt Zsoldos András, Akadémiánk szakmai igazgató-helyettese koordinálta – az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatjátok.

Sterbenz Tamás, a TE rektorhelyettesének megnyitóját követően a Soproni Darazsak edzői, Perlaki Mónika és Laczka Miklós nagyon alapos, gyakorlati bemutatót is tartalmazó, képességfejlesztés témájú előadása adta meg az alaphangot.

Nagy örömünkre elfogadta a meghívásunkat, és ezzel nemzetközivé tette a programot a szlovén Dejan Cikic, aki elismert utánpótlás-szakember, többször az év UP-edzőjének is megválasztották, és nemcsak klubedzőként (Helios Domzale), hanem utánpótlás- válogatott edzőként is letette már névjegyét. Az edzők elvárásainak megfelelve nemcsak alapelveit ismertette, hanem nagyon sok gyakorlatot is mutatott, amelyek hasznosak lehetnek a mezőnyjátékosok 1-1 elleni játékának fejlesztésében.

Harmadik előadónk Mácsai Károly volt, aki a tavalyi nagysikerű kondicionálás témájú előadása után ezúttal az alsóposzt játék oktatásának felépítéséről tartott előadást. Nemcsak a tematika volt érdekes, de büszkeséggel tölthet el minket a demócsapat szerepét betöltő játékosainak képzettsége is.

Külön köszönet minden honvédos akadémistának, aki segítette a kliniket és egész nap készenlétben állt, hogy bemutassa a gyakorlatokat.

A tavalyi képzésünknek és az idei rangos névsornak is köszönhetően, az előzetesen regisztráltaknál többen, 90 feletti létszámmal képviseltették magukat az edzők. A Ludovika Aréna, a full HD óriás kivetítő impozáns hátteret adott a rendezvénynek.

Köszönjük mindenkinek a munkáját, aki részt vett a program szervezésében és lebonyolításában!

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.