szinkronuszas

Műugrás – Nagy családba tartozni

Új szakág mutatkozik be a BHSE palettáján, Cserba Brigitta vezetésével ősztől megkezdték a munkát a műugrók is egyesületünk kötelékében.

A Honvéd-Pesterzsébet Vízilabda Klub, majd a Honvéd Utánpótlás Vízilabda Klub (HUVK SE) égisze alatt irányította műugró csapatát Cserba Brigitta, a barcelonai olimpiát is megjárt műugró. A sportág egyik kiválósága szívvel-lélekkel vitte csapatát, amely mindig otthonra, támogatásra lelt valahol. Idén ősztől stabil alapokra építkezhetnek, hiszen új szakágként köszönthetjük őket egyesületünkben.

„A Honvéd név mindig is jelen volt a nevünkben, de óriási öröm és megnyugvás, hogy egy ilyen nagy múltú, patinás klubhoz tartozhatunk mi is. Fontos, hogy olyan háttérrel rendelkezünk, olyan vezetői stáb áll mögöttünk, amelyre mindig, minden körülmények között számíthatunk” – mondta Cserba Brigitta, aki húsz-huszonöt fős csapatot mozgat a szakág bázisán, a Duna Arénában. A BHSE műugró szakágban három utánpótlás válogatott versenyző is nevelkedik, Pappas Melina ott volt a tavalyi kazani ifjúsági Európa-bajnokságon, de Cserba Brigitta munkájának köszönhetően korosztályos válogatott lett Debrei Vivien és Nagypál Janka is.

A csoport korábban a Margitszigeten tréningezett, de jó pár éve már ők is a Duna Aréna tökéletes körülményeit élvezik, itt osztozik meg a magyar műugrósport java az edzéslehetőségeken.

„Az Aréna óriási előrelépést jelent a sportág életében, hiszen télen-nyáron tudunk edzeni, van tornatermi edzéslehetőség is, és a remek körülményeknek köszönhetően bővül a sportág utánpótlás bázisa. Ezért is jó, hogy szeptembertől egy nagy családhoz tartozhatunk, ahol rengeteg segítségünk lesz, legyen szó konditermi edzésekről, létesítményhasználatról, gyógytornáról és masszázsról, edzőtáborozási lehetőségről, utaztatásról, nos és az sem mellékes, hogy van adminisztrációs hátterem, így hosszú idő után először végre csak a szakmára kell koncentrálnom. Ami fantasztikus érzés. Természetesen a koronavírus-járvány a mi sportágunkat is megtépázta, de bízom benne, hogy a decemberi korosztályos országos bajnokságot meg tudják rendezni és ezen a viadalon már a BHSE-nek szerezzük a bajnoki pontokat. Nagyon izgatottan várjuk a közös munkát.”

#csakahonved
Forrás: Budapesti Honvéd Sportegyesület