A Honvéd névhez méltó körülmények

A 2013/2014-es szezonban a Társasági Adó támogatás segítségével kezdődött a létesítmény felújítása és a hosszú évek folyamán végre száz százalékosan használhatóvá vált a BHSE kézilabda-csarnoka.

Régen lovardaként funkcionált, ma már teljes mértékben a kézilabdasportot szolgálja a BHSE Klapka utcai csarnoka, amely kilenc ütemben, a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásának is köszönhetően elkészült.

„Az első ütemben a régi öltözőket alakítottuk át és a fürdők, zuhanyzók kialakítására került sor az északi szárnyban, valamint a teljes elektromos hálózatot felújítottuk. Második ütemben a nyugati szárny újult meg, mellékhelyiségekkel bővült a csarnok, így megfelelő színvonalúra tudtuk hozni a csarnok belső kiszolgáló helyiségeit. A harmadik ütemben a csarnok világításán és nyílászárók cseréjén volt a sor, a negyedikben belső munkálatokkal folytattuk a munkát, új talajt kapott a terem és a csarnok belső falainak a rendbehozatalára került sor. A 2014/2015-ös évadban, az ötödik ütemben a játéktér aljzatának vizesedése miatt a talajt szigetelni kellett, és ezáltal új talajt voltunk kénytelenek lerakni, a 2015/2016-os évadban, a hatodik ütemben pedig teljes tetőfelújítást hajtottunk végre. A 2017/2018-as szezonban, a hetedik körben a csarnok leégett részének felújítását hajtottuk végre, itt kiépítésre került egy tornaterem, kondicionáló terem, valamint két új öltözővel és egy kis közösségi térrel is bővült a létesítmény. A 2019/2020-as évadban, a nyolcadik ütem során, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetségtől elnyert pályázati pénzen kiviteleztünk, a csarnok homlokzatát, a vízszigetelést, a homlokzati hőszigetelést és a vízelvezetést, a kilencedik ütemben a bejárati üvegportál és az iroda helyiség felújítását oldottuk meg”

– mondta Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke, aki hozzátette: száz százalékosan a sportág rendelkezésére áll most már a terület.

Az elmúlt időszakban kéziseink rendre vándoroltak, különböző sportlétesítményekben voltak kénytelenek megoldani az edzéseket. A mostani felújítás révén nem csak végleges otthont kapott a szakosztály, de a minőségi előrelépésnek köszönhetően bármikor bérbe adható a létesítmény.

„A kilenc ütem során 7 évig voltak kénytelenek idegenben készülni a játékosaink, ami természetesen az utánpótlás terén hozott némi lemorzsolódást, de mára minden igényt kielégítő a létesítmény, amely nem csak az edzések lebonyolítására szolgál, hanem a nálunk sportoló gyerekek részére egy közösségi funkcióval is ellátott csarnok. Nagyon örülök neki, hogy a BHSE és a Magyar Kézilabda Szövetség összefogásának köszönhetően a Honvédon előre tudott lépni a sportág, ami fontos a jövő szempontjából”

– tette hozzá a sportvezető.

„A kézilabda csarnok felújítása a szakosztály életében egy mérföldkő. Évekig vártunk egy élhető egészséges csarnokra, hogy az itt sportoló gyerekeknek és a sportszakembereknek meg tudjuk adni a XXI. századhoz és a sporthoz méltó körülményeket. Teljesen új megvilágítást, új lehetőségek tárházát biztosítja a csarnok. Hazai pályán tudunk felkészülni, lett kondicionáló és tornatermünk. És nagy lendületet ad a gyerekeknek, hogy végre a saját HONVÉD csarnokban fogjuk játszani a hazai mérkőzéseket. Ez mindig könnyebbség és egy előny a mérkőzéseknél. Sajnos a felújítás évei alatt sok gyereket elveszítettünk, az, hogy mindig más pályán voltak az edzéseink és nem volt egy fix csarnokunk nem volt vonzó sem a szülők sem a játékosok szempontjából. Ebben pozitív változást várunk, de már a jelentkezések is az előrelépést mutatják. Sok visszajelzés érkezik, hogy milyen szép és modern lett a kézilabda csarnok, mi is nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Honvéd névhez méltó épületben tudjuk felvenni a küzdelmet a többi csapattal”

– tette hozzá Szabó Lajos, a kézilabda szakosztály technikai igazgatója.

A megújult csarnok megtekintéséhez kattints ide!