Régi idők új focija a BHSE-nél

Egy régi-új sportág tűnik fel ismét a BHSE palettáján: Tolnai Balázs vezetésével egy korábbi sikersportág jelentkezik, azaz beindul a labdarúgó-szakág a patinás klubnál. A BHSE új szakága az egyik utánpótlásbázisa lehet a kispesti Magyar Futball Akadémiának.

 

Az óvodákból és az általános iskola alsós osztályaiból várja a gyerekek jelentkezését a BHSE új szakága. A korábban a Magyar Futball Akadémián edzőként dolgozó Tolnai Balázs vezetésével egy régi-új sikersportág tűnik fel a klubnál, azaz labdarúgó-szakág létesül, mely többek között a Budapest Honvéd FC égisze alatt működő Magyar Futball Akadémia utánpótlásbázisa is lehet. Ezt úgy kell érteni, hogy az ide kerülő, s innen kiemelkedő gyermekeknek lehetőséget ajánl az ország legjobb akadémiája.

 

„A nyári táborainkat már meghirdettük hat és tizenhárom év közötti gyerekek számára, de az igazi toborzást csak augusztusban kezdjük el, elsősorban óvodás korú és az általános iskola alsós osztályaiba járó gyermekek jelentkezését várjuk. A toborzás során nagy segítségünkre lesz majd a BHSE Iskolám a Honvédban programja, melynek köszönhetően felgyorsítható lesz a toborzási folyamat” – mondta Tolnai Balázs, aki hozzátette a körülmények adottak a rajthoz, a BHSE-ben meglévő kis műfüves pályán meg tudják kezdeni a képzést, valamint az MLSZ és a főváros pályaépítési programjának köszönhetően hamarosan megújul a BHSE füves pályája is, mely tökéletes otthona lehet a gyerekfocinak.

„Teljesen a nulláról építkezünk, de igyekszünk feltölteni minden korosztályt, így az U7-es, U9-es és U11-es csapatainkat, ami összességében negyvenöt-ötven főt jelent. Próbálunk úgy építkezni és terjeszkedni, olyan tömeget mozgatni, hogy az mások kényelmi állapotát, edzésmunkáját ne zavarja meg a sporttelepen” – mondta el a szakember, aki a klub egyik nagy pozitívumaként emelte ki a hátteret és a lehetőségeket.

 

„Kevés olyan egyesület van, amelyik a városban, ilyen frekventált helyen tud sportolási lehetőséget biztosítani a gyerekek számára. Nyilvánvaló, hogy az elején ez még türelemjáték, de igyekszünk a környék összes óvodájába, iskolájába eljutni, hogy minél több gyerekkel ismertethessük és szerettessük meg a sportágat, s minél több családban kialakíthassuk a kapcsolatot és a kötődést a BHSE-vel” – magyarázta Tolnai Balázs, aki a létszám függvényében szerződtet edzőket is, minden korosztállyal egy-egy tréner foglalkozik majd az ő felügyelete mellett a fiatalokkal.

 

„Alapvetően tömegsport bázist építünk, nem bajnoki rendszerben, hanem tornákon szereplünk majd ezekkel a korosztályokkal. A célunk, hogy a mindennapi mozgást, a sportot megszerettessük a gyerekekkel, és persze részt kívánunk venni a tehetséggondozásban. A kiemelkedő játékosoknak a későbbiekben igyekszünk megadni azt a képzést, amivel az élsport karrierlehetőségét is megalapozzuk. Többek között erről szól majd az együttműködésünk a Magyar Futball Akadémiával, az ország első számú utánpótlásképző műhelyével” – zárta gondolatait Tolnai Balázs.

 

Aki csatlakozni szeretne a BHSE labdarúgó szakágába, az a következő e-mail-címen teheti meg:

tolnai.balazs@honved.hu