Termékek Menü

Kovács Tímea- Keresőkutya Szolgálat Alapítvány

Szeretnénk veletek megosztani egy csodálatos történetet melynek főszereplői Kovács Tímea kolléganőnk és hűséges kutyája Demi a svájci fehér juhászkutya. Történetük 2013-ban kezdődött amikor Demi Timihez került, aki szinte azonnal felismerte, hogy ez a kutya “más” mint hasonló társai. Tanításával és taníttatásával nem késlelkedett, mert az volt a közös céljuk hogy másoknak segítsenek.

„Ja és nekem mit jelent ez? Imádom csinálni, Demivel együttdolgozni egy csoda, ezen felül pedig nagyszerű dolog látni és együtt örülni annak is, ha egy csapattag (vagy akár legyen az másik csapat tagja), akinek a munkájában tán nekem is van egy kis szerepem, eredményt ér el, fejlődik. Nagyon jó érzés! Ezen felül pedig a fő cél természetesen az emberélet, vagy a cicák, kutyusok élete, akiket a munkánk által mentünk meg. Amikor a boldogságtól síró gazdi újra magához ölelheti a szeretett társát, az nekem minden fáradságot megér.”-Kovács Timi

Demi 2 évesen kezdett el mentőkutyázni és elsajátítani a romkutatás alapjait, 3 évesen pedig professzionális mentőkutya lett belőle, amire gazdája Timi tanította meg. Azóta létrehoztak egy honlapot mely nagy hasznára válik minden olyan gazdinak, aki eltűnt kutyáját, macskáját keresi. Idén pedig létrejött az Alapítvány a KKSZA-Keresőkutya Szolgálat Alapítvány.

https://keresokutya.hu/

Történetük itt még korántsem ér véget, mert nemrég részt vettek egy több napos nemzetközi vizsgán, melyen Demi kivallóan szerepelt és megszerezte a nemzetközi éles bevethetőségi vizsgát (IPO-RH-T). Timi méltán lehet büszke kitartó közös munkájukra, mert a vizsga során 2. helyezést értek el az ágazat nemzetközi versenyén!

https://www.facebook.com/keresokutya/

 

Kedves Timi és Demi, gratulálunk kitartó munkátokhoz!

 

#csakaHonved
Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK