Termékek Menü

KARATE

Bemutatkozás

 

Honvéd-Karate Szakosztály előélete

Működésünket  Takara Karate Sportegyesület  néven kezdtük meg 2010 szeptemberében.  XIII. kerületi iskolákban és óvodákban párhuzamosan indítottuk el a  gyermek karate oktatását, Tóth Beatrix és Szathmáry Renáta vezetésével. Elképzeléseinkben nem elsődleges szempont a versenyzés, de mivel mindketten eredményes versenyzők voltunk, így mégis csak van ennek is jelentősége klubunkban.

Edzéshelyszíneink többsége a XIII. kerületben található. Jelenleg 4  iskolában és  3 kerületi óvodában, körülbelül 400 gyermeket és felnőttet mozgatunk meg hetente.

2016-ban  sikerült egy  Megállapodási Szerződést kötöttünk a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel.  Mind két fél elégedett volt , így egy év  eltelte után tovább terveztünk.

Honvéd- Karate Szakosztály

2017-ben  A Budapesti Honvéd Egyesület vezetőségével közös megegyezéssel megalapítottuk a Honvéd- Karate Szakosztályt. Karate Szakosztályunk 100 taggal működik.  Szakosztályunk jelenleg a  több éve  karatézó gyermekekből ,felnőttekből, valamint haladóbb  és kezdőbb versenyzőinkből áll.  Továbbra is egyik legfontosabb célunk a karate oktatással,  hogy egy összetartó közösséget, egymáson segítő csapatot hozzunk létre, célokat megfogalmazó és elérő  gyermekeket és felnőttet  oktassunk  mindennap. 

A karate sport és tradíció egyben.  A karate gyakorlása nincs  életkorhoz és  nemhez kötve. Bármikor el ehet kezdeni és garantált kikapcsolódás mellett egy életen át tartó tanulási folyamatot is jelent mindenki számára.

Lehetőséget biztosítunk a tradicionális karate mellett a sport karate megismerésére és gyakorlására is. A gyerekek a versenyzés segítségével szerezhetnek kellő magabiztosságot akár a civil életet tekintve is, valamint meg tanulhatnak egy bizonyos célért küzdeni. Tanítványaink ebben a tanévben számos utánpótlás és hazai és már nemzetközi versenyeken értek el dobogós helyezéseket.


Szakmai Stáb

 

Szathmáry Renáta – Szakosztály igazgató, vezető edző

Shihan Rebicek Gerdnél kezdett karatézni 1985-ben, Budapesten. Renáta volt az első, aki a Magyar Goju-Kai Karate  Szövetségnek aranyérmet nyert a Goju-Kai Világ Bajnokságon, karate őshazájában, Japánban. Renáta volt az első magyar karatés, aki 1996-ban Dél-Afrikában, az első WKF ( World Karate Federation) által szervezett kadet, junior Világ Bajnokságon ezüst érmet tudott nyerni. 1996-2001-ig a Magyar Válogatott tagjaként versenyzett. Versenyzői pályafutásának, nagyobbik fia megszületése vetett véget. Ma már 2 fiú gyermek Édesanyja. 15 éve tart edzést gyereknek és felnőtteknek. 2002-ben Sportedző szakképesítést szerzett, majd 2005-ben lediplomázott a Testnevelési Egyetemen, Sportmenedzser szakon. Eredményei: Többszörös Magyar Bajnok és Junior VB 2. helyezett. Többszörös Stílus Európa és Világbajnoki helyezett.

 

Tóth Beatrix- vezető edző

1989-ben kezdett karatézni Oroszlányban 

Péter Gábornál. 2000-ben költözött Budapestre. 7 éve oktat gyerekeknek karatét. 1996 és 2015 között  oszlopos tagja volt Magyar Karate Válogatottnak. Civil életben egy kis kereskedelmi céget irányít 2004-óta. Eredményei: Többszörös Magyar Bajnok, hatszoros EKF Európa Bajnoki 3. helyezett.

Bea 2013. májusban a Budapesten megrendezett EKF Európa –Bajnokságon 3. helyezést ért el. Ez a verseny fontos volt az egész egyesület számára, hiszen nagyon sokan látogattak ki tanítványaink közül is.  Ez az érem, nagyon sok tanítványunk számára hatalmas motivációt és elszántságot adott a karate iránt. Ezzel az eredménnyel megkapta az EMMI különdíját, amit Dr. Simicskó István Szakállamtitkár Úrtól vehetett át a Sportcsillagok Gáláján.

 

Zala György- Erőnléti Edző

1980-ban kezdett sportolni, egész  pontosan kenuzni. Éveken keresztül, az egyik legeredményesebb hazai kenusunk volt. Legnagyobb eredményei: 2x olimpiai bronzérmes, többszörös EB, VB érmes. Versenyzői pályafutása befejeztével, egyéni és csapat  válogatott sportolók erőnléti edzője lett.  Csapatunk munkáját 2 éve segíti.

 


Elérhetőség

Szathmáry Renáta- Szakosztály igazgató, vezetőedző

Telefonszám: +36 20 399 6572

Email: szathmary.renata@honved.hu

 

Tóth Beatrix - Vezetőedző

Telefonszám: +36 20 399 6588

Email: toth.beatrix@honved.hu

 

Zala György – Elnök- erőnléti edző

Telefonszám: +36 30 989 3877

Email: eronletiedzo@gmail.com