Termékek Menü

FRISS - Itt az újabb riói kvóta!

Húsz évesen, élete első 50 kilométeres versenyén olimpiai szintet ért elVenyercsán Bence. A Honvéd többszörös korosztályos csúcstartója 4 óra 2 perc 35 másodperces idővel ért célba a hétvégén megrendezett gyalogló bajnokságon, ezzel a felnőttek közt bronzérmet szerzett. Elképesztő teljesítményével természetesen az utánpótláskorúak közt sem talált legyőzőre, „menet közben” elért 35 kilométeres részidejével az U23-as bajnoki címet is begyűjtötte.

Az ezüstérem csapattársa, a már szintén olimpiai kvótás Srp Miklós nyakába került, aki fantasztikus egyéni csúccsal (3:57:06) jelezte, remek formában várja a riói játékokat. Az elmúlt 12 évben magyar versenyzőnek nem sikerült áttörnie a 4 órás álomhatárt! Eredményének értékét csak fokozza, hogy Miki 12. kilométerig két figyelmeztetést is begyűjtött, így a táv nagy részét igencsak óvatosan kellett megtennie.

Dr. Urbán Ákos tanítványai jó szokásukhoz híven, immár sorozatban 12. alkalommal (!) a csapatbajnoki címet is megszerezték. A hétvége krónikájához tartozik még Récsei Rita kiváló debütálása 20 kilométeren (1:39:06 – olimpiai szint 1:36:00). Elsöprő gratuláció az eredményekhez!

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK