Termékek Menü

FRISS HÍREK - Tátrai Miklós a Honvéd új olimpiai kvótása

Rióra várva….

Tátrai Miklós a Honvéd új olimpiai kvótása

Már gyerekkorában is inkább az informatika, a haditechnika, a fegyverek érdekelték. A sportot mindössze néhány karate-edzés jelentette számára, aztán arra gondolt, mi lenne, ha egyesítené a hobbiját, és a sportot. Így lett sportlövő szülővárosában, Zalaegerszegen. Éppen az érettségire készült, amikor letévedt a helyi lövészklubba és ott is maradt. Azóta több egyéni és csapat magyar bajnoki cím, kisebb nemzetközi sikerek, újabban pedig egy Eb 5. hely és az olimpiai kvóta jelzi, jól döntött annak idején…

A hazai rendezésű – győri – sportlövő Európa-bajnokság meglepetésembere két évvel ezelőtt igazolt a Honvédba. Bár addig is a hazai pisztolyosok legjobbjai közé tartozott, azóta tovább fejlődött. Korábban a nagy nemzetközi versenyek fináléjáról csak álmodott, most pedig kis híján Eb érmet nyert. A kieséses rendszerű döntőben fokozatosan javult a teljesítménye, és Tátrai számára végül a 14. lövést követően ért véget az Eb. Így is dicséretesen teljesített, és 138,7 körrel olimpiai kvótát szerezve, az ötödik helyen végzett.

„Nagyon izgultam, szinte elbújtam a külvilág elől, aztán ahogy a döntőben jöttek a találatok, egyre inkább megnyugodtam. Nem is gondoltam, hogy ennyien gratulálnak, örülök, hogy mások is értékelik a teljesítményemet. Titokban persze reménykedtem, hogy jól szerepelek az Eb-n, és ebben nagy szerepe van, hogy jól sikerült a felkészülésem. Sokat köszönhetek edzőmnek, Tesánszki Mihálynak, így közös ez a siker. Még nem fogtam fel, hogy ott lehetek Rióban, de barátkozom a gondolattal, ám igazán csak akkor hiszem el, ha ott állok már az olimpiai lőállásban.”

A hátralévő néhány hónapban Tátrai Miklós és edzője azon munkálkodik majd, hogy a Honvéd 30 éves pisztolyosa minél jobb formában érkezzen a riói játékokra.

„Rövidesen mindent alaposan átbeszélünk Tesánszki mesterrel, a soron következő versenyeket éppúgy, mint az edzéseket, valamint a formába hozó időszak tennivalóit is. Biztos megtaláljuk a lehető legjobb irányvonalat, hiszen most is így volt. Edzőm már a győri finálé előtt is nyugtatgatott: ne izguljak, minden rendben lesz…! Amikor 2013-ban a Honvédhoz igazoltam, életem egyik legjobb döntését hoztam. Itt szakmailag, és emberileg is mindent megkapok, ami a fejlődésemhez szükséges. Olyan közösségbe csöppentem, amire még titkon sem gondoltam. Remélem, nem okoztam csalódást. Mivel a lövészet elég „kortalan” sportág, bízom benne, hogy nem ez lesz az első és egyben utolsó olimpiám. Szeretnék én is hozzájárulni az egyesület sportlövő sikereihez, a hagyományos jó olimpiai szerepléshez! ”

Török Ferenc

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK