Termékek Menü

FRISS HÍREK - Szabadidő szakosztályunk méltó módon képviselte egyesületünket a Balatoni Szupermaratonon!

2016. március 17-e és 20.-a között került megrendezésre a  9. Spuri Balaton Szupermaraton verseny, ahol a BHSE Szabadidősport Szakosztály 4 fő futóval és 2 kísérő személlyel vett részt. 2015 decemberében alakult Szabadidősport Szakosztályunk a BHSE életében első amatőr sporttal foglalkozó szakosztálya és első megmérettetése volt utcai futóversenyen.

A csapatunknak 195,5 km-t kellett megtenni a 4 nap alatt a Balaton körül. Csapattagok: Steib Péter aki egyéni teljesítő is ; Szilágyi András elnökségi tagunk; Somlai Csaba amatőr katona futónk és Benácsi Szandra a szakosztályunk referense és sportszervezője.

Kerékpáros kísérő és frissítő személyek, akik nélkül nem tudtunk volna sikeresen teljesíteni a megadott távokat: KozárNádja és Kanyó Zsolt kerekes székes paralimpikon. Hálásan köszönjük, hogy szurkoltak, bíztattak és frissítettek minket.

Első nap Siófok és Fonyód közötti 48,2 kilométeres távnak ragyogó időben vágtunk neki. Egyéniben a leggyorsabb Steib Péter volt, aki a csapatunk első tagja, elsők között adta át csapatunknak a váltást.

A Balatonkerülő verseny második napi távja 4 és fél kilométerrel hosszabb volt, mint az első, az időjárás azonban nem változott: ismét napsütéses, szélcsendes időben lehetett futni az utolsó szakaszon, Csaba egy gyilkos emelkedőt a szigligeti vár bejáratáig végig küzdötte.

A Szupermaraton résztvevői számára a harmadik és egyben a legrövidebb nap 45,2 km volt. Péter 3.nap is veretlenül állt a képzeletbeli dobogó legfelső fokán az egyéni indulók között, csapatunk pedig a 12. helyen érkezett a napi szakaszok után a célba.

49,2 kilométer maradt az utolsó, azaz a negyedik napitávra.András a 2. szakaszon, amely egy félmaratoni táv volt, élete legjobb idejével adta át Szandrának a váltást, aki hétpróbázóként elégedetten és büszkén ért a célba, hogy BHSE szabadidősport szakosztályi csapatával a 156 össz életkor alatti férfi csapatok között a 13. helyet szerezték meg a 45 csapatból 16:28:06-os időeredménnyel. Szakosztályunk igazgatója, Farkas László személyesen is bíztatott minket a rajtban és a váltásoknál, ami sok erőt adott nekünk. A leggyorsabban egyéniben Steib Péter,13:51:37-esössz időeredménnyel, magabiztos teljesítménnyel nyerte a Balaton körüli futást.

Amatőr futó csapatunk, szakosztályi tagjaink szépen helyt álltak a versenysportolók között és lelkesen készülünk további sporteseményekre.

Irta: Benácsi Szandra
szabadidosport@honved.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK