Termékek Menü

FRISS HÍREK - Együttműködési megállapodást kötött az MH Egészségügyi Központ és a Budapesti Honvéd Sportegyesület

Együttműködési megállapodást kötött az MH Egészségügyi Központ és a Budapesti Honvéd Sportegyesület

A megállapodást Szabó István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka és Gergely István olimpiai bajnok, a sportegyesület ügyvezető elnöke írta alá április 20-án, a BHSE Dózsa György úti épületében.

Szabó István vezérőrnagy kiemelte, hogy Az MH Egészségügyi Központ és a Budapesti Honvéd Sportegyesület közötti kapcsolatot több éve fennálló szakmai együttműködés biztosítja. A jelen szerződés megerősíti a két nagy múltú szervezet közös munkáját.

Mindkét szervezet számára fontos az állomány sporttudatossága és egészségének megőrzése minden szinten, így a prevenció, valamint a betegségek korai felismerése és gyógyítása, az esetleges (sport)sérülések szakszerű ellátása területén is.

A közel 120 éves MH Egészségügyi Központ, Honvédkórház, mint a főváros egyik legnagyobb egészségügyi ellátó intézete éves szinten 70 ezer fekvőbeteg, 1 500 000 járóbeteg ellátását végzi. A katona-orvosok a külföldi szolgálatok során szerzett tapasztalataikat kiválóan tudják alkalmazni a mindennapi gyógyításban.

A tervezett, megújuló fővárosi egészségügyi ellátás egyik zászlóshajója az MH EK, a várhatóan megépülő új infrastruktúrával XXI. századi körülményeket biztosítva a betegek számára.

A múlt, a megszerzett tudás, az intézményi infrastruktúra a biztosítéka, hogy a BHSE sportolói az egyik legjobb egészségügyi ellátáshoz jussanak az intézményben a prevenciótól, a rehabilitációig.

Honvédségi alakulatként hangsúlyt helyeznek a katonák erő és állóképességének, kondíciójának megtartására és annak az éves fizikai állapotfelméréseken történő felmérésére.  Mind a felkészülés, mind a felmérés helyszíneként nagy segítséget nyújt a Budapesti Honvéd Sportegyesület által felajánlott pályák használatának lehetősége.


Gergely István a megállapodás aláírásakor azt mondta: a Honvéd név kötelez bennünket. Együttműködésünk sokrétű, többről van szó, mint egy egyszerű együttműködésről, stratégiai partnerként tekint egymásra a két intézmény. A BHSE az elmúlt 6 olimpiát figyelembe véve a legtöbb olimpiai pontot szerezte meg az egyesületi rangsorban. A Riói Olimpiai és Paralimpiai Játékokra 23 sportolónk utazott, akik 8 sportágat képviseltek. Egyesületünk 66 arany, 30 ezüst és 52 bronzéremmel büszkélkedhet, míg világbajnokságokon és Európa-bajnokságokon közel 1000 érmet szereztek hazánknak és a Honvéd Családnak!

Célunk, hogy Budapest és az ország elsőszámú sportegyesületeként mindenki számára megteremtsük a mozgás és az egészséges életmód szabadságának élményét. Eredményes és sikeres sportolókat neveljünk a társadalom számára, amelyhez a sportegyesületünk biztosítja a szakmai hátteret, infrastruktúrát, közösséget. Ebben a kiélezett versenyhelyzetben céljainkat nem érhetjük el a megfelelő orvosi háttér nélkül, ehhez nyújtanak szakmai segítséget a Honvéd Kórház intézményei és munkatársai.

 


MH EK-BHSE együttműködés háttéranyaga

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a Budapesti Honvéd Sportegyesület együttműködésre nyitott hozzáállásának köszönhetően mintegy 301 főnyi magyar sportoló, illetve egyéb munkatárs válik jogosulttá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ mind közfinanszírozott, mind pedig térítés ellenében nyújtott, magas színvonalú egészségügyi ellátásainak igénybevételére. Mivel Magyarországon a honvédelem és a sport is kiemelt figyelmet érdemlő területek, a két intézmény együttműködése megerősítő és pozitív példaként jelenik meg a magyar társadalom számára. A magyar sportolók tehetséggondozása mellett a kifogástalan egészségügyi ellátásuk és támogatásuk olyan cél, amelynek köszönhetően országunk mind belföldi, mind külföldi reputációja erősödni képes. A fiatal generáció, akár honvédelmi, akár sportolói karriert tűz ki életcélul, mindkettővel képes alapvető értékek és képességek elsajátítására. A megfelelő testi és lelki egészség mindkét területen kiemelt jelentőséggel bíró tényező, amely a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ falai közt történő ellátás során megteremthető és hosszútávon fenntartható körülmények közt biztosított.

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK