Termékek Menü

FRISS - Egy nap a honvédelemért!

„Egy nap a honvédelemért!” címmel tartottak rendhagyó testnevelésórát a Budapesti Honvéd Sportegyesületnél október 27-én, csütörtökön. A BHSE Dózsa György úti központjában többek között akadálypálya, céllövészet és gránátdobás várta a vállalkozó szellemű fiatalokat.

A program célja − ahogy a szervezők fogalmaztak − az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a sport és az egészséges életmód kedvező hatásaira. Ezen túlmenően a sport eszközeit segítségül híva kívánták bemutatni a honvédelem szolgálatában állók fizikai felkészítésének módszereit.

A rendezvényre a főváros különböző kerületeinek számos oktatási intézményéből hívták meg a felső tagozatos diákokat, hogy megismerkedjenek a sportolással és a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel. Az elméleti tudást katonai és honvéd sportegyesületi olimpikonokról szóló teszttel, az állóképességet pedig különböző gyakorlati feladatokkal mérették meg a szervezők. Aki túljutott az akadálypálya adta nehézségeken, folytathatta játékos kiképzését a céllövészetnél és a gránátdobópályán.

Két katonai állomás között „pihenő” gyanánt fekvőtámasz és húzódzkodás is várt a fiatalokra. Az ügyességi feladatokon túl a diákok egy négyszer négyszáz méteres futóversenyen is bebizonyíthatták, hogy ki a gyorsabb.Forrás:www.honvedelem.hu és www.hososz.hu

Az eredmények megtekintéséhez kattintson a logóra!

Képek:

   

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK